Dam
2022-01-13 14:00:00
Blackstenius lämnar BK Häcken

Stina Blackstenius har fattat sitt beslut om framtiden. Efter succéåret i BK Häcken väljer anfallaren att fortsätta karriären utomlands. Men hon säger inte hej då, utan på återseende till de gulsvarta supportrarna.

– Jag ser klubben bara växa under de kommande åren, så det är absolut inte omöjligt att jag någon gång kommer tillbaka till klubben, säger Blackstenius.

 

Med ett utgående kontrakt vid årsskiftet har Stina Blackstenius funderat noga och väl över nästa steg i karriären. Nu står det klart att tiden i BK Häcken bara blev ettårig – men vilket år det blev. 17 mål och 8 assist på 21 matcher i OBOS Damallsvenskan och given skyttedrottning. Totalt har anfallaren gjort 30 mål och 11 assist på 37 matcher i den gulsvarta tröjan.

– Det har varit en bra säsong. Sedan hade jag ljugit om jag inte sagt att jag är missnöjd över att vi kom på en andraplats i stället för att vinna SM-guld men det saknades några procent och Rosengård hade en väldigt stark säsong. Jag har känt en väldigt stor trygghet i Häcken och har verkligen tyckt om miljön och den tryggheten har gett mig mycket. Jag är väldigt glad över den utveckling som har varit och känner att jag har kunnat ta steg som fotbollsspelare och kanske inte bara som fotbollsspelare utan jag vill försöka vara en ledare också, säger Stina Blackstenius.

Efter att ha lett BK Häcken till klubbens första titel på damsidan, guldet i Svenska Cupen, och till ett historiskt Champions League-gruppspel, har hon bestämt sig för att tacka nej till erbjudandet om förlängning och fortsätta karriären utomlands.

– Det är så klart väldigt tråkigt att behöva lämna klubben och laget men jag känner också att jag vill fortsätta ta steg i min utveckling och ser det som en väldigt bra möjlighet för mig att göra det. Att komma till en ny utmaning, en annan typ av utmaning. Det är blandade känslor så klart men det känns väldigt tråkigt att lämna allting som har med Göteborg och Häcken att göra, säger hon.

Efter den dramatiska förändringen för ganska exakt ett år sedan, när Kopparbergs/Göteborg FC lade ner och BK Häcken tog över verksamheten, har Stina Blackstenius hunnit få starka band till klubben och supportrarna.

– Först och främst vill jag passa på att tacka för att vi fick bli en del av BK Häcken och för att Häcken som organisation har gjort otroligt mycket för att vi ska få vara professionella fotbollsspelare, för att vi ska få ta steg i vår utveckling, för att det ska vara en så professionell vardag som möjligt. Jag tror att varje spelare har känt en otrolig glädje i det och det har verkligen jag gjort. Så jag är väldigt tacksam för allt Häcken har gjort och det här året som blev för mig i Häcken, säger hon.

Fastän hon ser fram emot nya utmaningar utomlands i närtid, ser hon en framtid på längre sikt där hon gärna återvänder till Göteborg och Hisingen.

– Jag har haft en otroligt bra känsla för BK Häcken som organisation och klubb och jag tvekar inte en sekund på att fortsättningen i klubben kommer bli ännu bättre, det här är egentligen bara första året och en början på någonting som jag tror kommer bli väldigt stort. Jag ser klubben bara växa under de kommande åren, så det är absolut inte omöjligt att jag någon gång kommer tillbaka till klubben. Det är någonstans en förhoppning, så klart, om jag återvänder till Sverige att få komma hit igen. Jag känner mig stolt över att jag har fått vara en del av klubben.


Se en längre intervju med Stina Blackstenius i spelaren ovan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved