Bollklubben vill tillbaka till allsvenska vinnarspåret - BK Häcken BK Häcken
Herr BK Häcken-TV
2020-10-02 15:10:43
Bollklubben vill tillbaka till allsvenska vinnarspåret

”Bara” två poäng på de senaste tre allsvenska matcherna. Mot Falkenberg imorgon ska BK Häcken försöka ta sig tillbaka till vinnarspåret igen.


Efter förlusten mot Malmö i söndags så har BK Häcken halkat ned till fjärde plats i tabellen. Bollklubben har dock som bekant fortfarande en match mindre spelad än, bland andra, alla de tre lag som ligger ovanför i tabellen. Malmö har skaffat sig ett litet försprång i toppen men bakom lurar flera lag och allt talar för att ett riktigt höstrace om medaljplatserna väntar.

Bollklubbens uppskjutna match från omgång 19 mot Djurgården kommer spelas 28 oktober. Men innan dess ska tre andra matcher spelas och först ut är Falkenberg hemma på Bravida imorgon. Falkenberg slåss för sin allsvenska existens, laget är just nu sist i tabellen och har fem poäng upp till Helsingborg som ligger på kvalplats. Både placerings- och poängmässigt skiljer det alltså en hel del mellan morgondagens två lag men det är på planen det ska avgöras. Vi mötte Falkenberg i den allsvenska premiären i juni och då blev det delad pott efter att Daleho Irandust kvitterat sedan hemmalaget tagit ledningen. 

Precis som BK Häcken så spelade även Falkenberg i onsdags playoff-match till Svenska Cupens gruppspel. Division 3-laget BK Astrio hade där inte mycket att säga till om – matchen slutade 9-0 till Falkenberg efter bland annat fem mål av Häckenbekantingen John Chibuike.


Rasmus Lindgren drog på sig sin fjärde varning i matchen mot Malmö och är därmed avstängd imorgon. Även Jasse Tuominen saknas efter skadan han fick mot Angered i onsdags. Vi väntar fortfarande på besked vad det rör sig om för skada.


Tuominens frånvaro gör att vår akademispelare Leonardo Farah Shahin, 17, har tagits ut i morgondagens trupp. Shahin har imponerat i P17 Allsvenskan Södra och han leder skytteligan med sina 21 gjorda mål. Shahin har tränat med A-laget den senaste tiden och framfarten i Pojkallsvenskan har gjort att han dessutom nyligen togs ut till P17-landslagets kommande samling på Öland, 5-8 oktober. Och imorgon finns det alltså en chans för 17-åringen att göra allsvensk debut.

Även Samir Maarouf är med i den 18 man starka trupp som tränare Andreas Alm har tagit ut.


Efter morgondagens match är det landslagsuppehåll. Måndag 19 oktober kör vi igång igen med match på bortaplan mot Helsingborg.


Lagens fem senaste allsvenska matcher:


BK Häcken

28 september Malmö (B) 3-1

21 september Elfsborg (B) 1-1

14 september Sirius (H) 1-1

30 augusti AIK (B) 0-1

24 augusti Norrköping (B) 0-1


Falkenberg

27 september Hammarby (H) 1-3

21 september Sirius (B) 2-1

17 september Varberg (H) 2-0

13 september IFK Göteborg (H) 0-3

29 augusti Östersund (B) 2-1


BK Häcken – Falkenberg

Lördag 3 oktober, kl 15.00

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Jonathan Rasheed, Pontus Dahlberg, Joona Toivio, Oskar Sverrisson, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Alexander Søderlund, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Patrik Wålemark, Samir Maarouf, Kevin Yakob, Leonardo Farah Shahin.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.