Dam
2024-03-14 10:30:00
Clarissa Larisey om landslagsspelet med Kanada

Clarissa Larisey har återvänt till Hisingen och Sverige efter spel med det kanadensiska landslaget i Concacuf. 

– Det är en skön känsla att vara tillbaka på Hisingen, jag har definitivt saknat laget och nu blickar vi framemot helgens cupmatch mot Lidköping, säger Clarissa Larisey.


Pågrund av en skadan som Clarissa Larisey ådrog sig i fjol så missade hon spel i landslaget – nu fick 24-åringen återvända till spel i landslaget.

– Det är alltid en ära att få representera Kanada och att få en kallelse på nytt.

Clarissa Larisey fortsätter:
– Jag missade samlingen i fjol på grund av en skada och det var en stor glädje när jag träffa alla spelare och ledare igen.

24-åringen och Kanada segrade mot Costa Rica, Paraguay och El Salvador i grupp C. I kvartsfinalen lottade Kanada mot Costa Rica och segrade med 1–0. Kanada lottades därefter mot USA, där laget förlorade på straffar efter en spännande förlängning. USA tog sig till finalen och vann mot Brasilien.

– Såklart hade vi hoppats på mer. Vår målsättningen var att vi skulle vinna hela turneringen. Jag känner en enorm stolthet över laget och vad vi åstadkom, säger anfallaren.


Anfallaren missade helgens gruppspelsmatchen mot Växjö DFF, men är nu tillbaka till den andra gruppspelsmatchen mot Lidköpings FK, som spelas på lördag, klockan 15.00.

– Det var en väldigt bra prestation som laget genomförde i segern mot Växjö. Nu blickar vi framemot helgens cupmatch mot Lidköping och med den segern så har vi ett väldigt bra självförtroende, säger Clarissa Larisey.


Se hela inslaget med Clarissa Larisey i spelaren ovan.


Köp din biljett till den tredje omgången i Svenska Cupen mot Kristianstads DFF.


BK Häcken – Kristianstads DFF.

Datum: Söndag 24 mars.

Matchstart: 16.00.


Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved