Dam
2024-04-21 16:00:00
Clarissa Larisey: ”Vi fick jobbet gjort”

På måndag ställs BK Häcken mot Linköpings FC. Och med sig in i den matchen har damerna fyra gjorda mål från debuten.

 

Det var i 3–2-underläge som Clarissa Larisey byttes in i premiärmatchen mot IFK Norrköping. Och det var i den fjärde övertidsminuten som hon kvitterade till 3–3 – två minuter innan segermålet i matchens sjätte – och sista – övertidsminut.

– Jag menar senast var en väldigt spännande match – för supportrarna oh alla som kollade. Det var en bra match, Norrköping gick ut med allt de hade och jag tycker att det var starkt att vi höll tempot. Inhopparna kom in med mycket energi och vi bidrog direkt med ett mål. Det gick bra till slut och vi fick jobbet gjort, säger Clarissa Larisey.

Nu har laget haft en fin träningsvecka in mot den andra omgången av OBOS Damallsvenskan – och den första bortamatchen i seriespelet för året.

– Träningen har varit bra. VI är verkligen taggade. Vi fokuserar på detaljer eftersom vi är i början av säsongen. Vi har en del småsaker att fokusera på. Men träningen har varit bra, vi har hållit god intensitet och vi är redo för matchen, säger Clarissa Larisey.

 

Och det är just detaljerna som ska leda till seger borta mot Linköping.

– Vi har varit mer kliniska i sista tredjedelen, vi har tränat på detaljer och att vara lugn i det och ha tålamod i sista tredjedelen. De fyra målen senast var olika så vi tar med oss mer till den här säsongen, säger Clarissa Larisey.

 

Linköpings FC – BK Häcken

Datum: Måndag, 22 april.

Matchstart: 19.00.

Plats: Bilbörsen Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved