Herr
2023-02-01 12:00:00
Cvetkovski ska minska gapet från akademin till A-laget

Den tidigare ansvarige för P19-laget går nu upp på heltid med att jobba som övergångstränare och fotbollsutvecklare i BK Häcken.

 

Hristijan Cvetkovski kommer från akademileden och arbetade redan i fjol med att slussa talanger från BK Häckens akademi upp till A-laget.

Men nu utökas den delen av tjänsten vilket innebär att han tappar huvudansvaret för P19-truppen – och övergår helt i en tjänst där han dels identifierar och hjälper till att slussa talanger från akademin till A-laget, dels  utvecklar fotbollsmetodiken.

– Det innebär att vi tror på att vi har tillräckligt många spelare som behöver hjälp, som behöver någon som är där och hjälper dem i integreringsfasen när de tar steget till A-laget. Att integrera de på plan och utanför plan och att göra steget från akademin till A-laget mycket lättare. Vi har haft den rollen förra året men vi satsar på det mer nu eftersom vi tror att det kommer göra att vi har fler och bättre spelare från akademin och som kommer att ta steget snabbare att spela allsvensk fotboll, säger Hristijan Cvetkovski.

Rent praktisk innebär rollen att vara närvarande för de unga på och runt träningar, samt naturligtvis även vara tillgänglig för dem utanför planen.

­– Hjälpa de med att komma in i A-lagsrutiner eller den delen utanför plan. Vara ett bollplank för de, en person mellan Per-Mathias och de unga spelarna, säger Cvetkovski.

 

Klubbens satsning på den nya rollen är ett steg mot att bättre integrera kommande talanger in i A-lagsverksamheten.

– Min roll rent praktiskt är även att identifiera de kommande fotbollsspelarna i BK Häcken. Sen finns det också den delen rent praktiskt på plan, där vi har en specifik träningsmetodik som hjälper de att integreras i vår fotboll – BK Häcken-fotbollen, säger Cvetkovski.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved