Herr
2023-09-16 19:00:00
Edward Chilufya: ”Jag hoppas kunna bidra med mål”

Lånet från Midtjylland, Edward Chilufya, är uttagen i en gulsvart matchtrupp för första gången. Och zambiern ser fram emot att göra debut i BK Häcken-tröjan.

 

På söndag tar herrarna emot Halmstads BK på Bravida Arena, klockan 17.30. Det är dessutom en match där lånet från danska Midtjylland, Edward Chilufya, kan debutera i den gulsvarta BK Häcken-tröjan.

– Det känns bra. Min känsla är alltid bra och jag ser fram emot att spela min första match för klubben, säger han.

Edward Chilufya har tränat med laget i en vecka och är imponerad över det han har sett – över såväl sina kollegor som sin nya klubb i sin helhet.

– Jag är imponerad, alla jobbar verkligen hårt. Alla är väldigt bra spelare. Jag är väldigt imponerad över allt här, säger han.

Yttern hoppas att han, med sina kvaliteter, kan hjälpa laget ta tre poäng hemma mot Halmstads BK på söndag.

– Jag hoppas kunna bidra med mål och jag ska göra mitt bästa att bistå laget, och göra det som krävs, säger han.

 

Dessutom är även Simon Gustafson tillbaka i matchtruppen. Simon Gustafson var innan landslagsuppehållet borta till följd av skada, men nu är han hel och återigen tillbaka i matchtruppen.

– Känslan är att det ska bli kul att komma i gång efter uppehåll, och för mig personligen att vara tillbaka, kunna träna och spela, säger han.

Senast BK Häcken mötte Halmstads BK var på bortaplan i Allsvenskan. Väl där förlorade laget med 1–0. Nu hoppas Simon Gustafson på revansch och att laget presterar likt cupsegern tidigare i år mot hallänningarna.

– Jag hoppas att vi ska kunna göra en annan match än där nere. Vi spelade mot de i Svenska Cupen och då var det en helt annan match. Det är väl mer den vi eftersträvar än den som var på bortaplan, säger Simon Gustafson.


Se intervjun med Edward Chilufya och Simon Gustafson i spelaren ovan.

 

BK Häcken – Halmstads BK

Datum: Söndagen 17 september.

Plats: Bravida Arena.

Matchstart: 17.30.

 

Säkra din plats på Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved