Dam
2023-02-17 17:00:00
Efter skadan i fjol – i år ska Aisha Masaka konkurrera om en plats

Med större delen av A-lagstruppen på landslagsläger ska BK Häcken spela den sista matchen inför tävlingssäsongsstarten nästa vecka. Det när laget ställs mot danska Bröndby på Gothia Park Academy.

 

Laget är tillbaka från resan där laget först mötte Wolfsburg i Tyskland och därefter åkte på försäsongsläger till Marbella där man spelade mot Vålerengen. Där skulle laget också ha ställts mot norska seriesegrarna från i fjol, Brann, men den matchen fick ställa ställas in till följd av regnoväder.

– Det var ett bra läger. Vi hade det bra där och vi njöt av att vara där. Vi spelade två matcher, en i Tyskland och en i Spanien. Det var ett bra läger för mig och laget. Det var mitt första läger med BK Häcken och jag njöt där, säger Aisha Masaka.

Mot Bröndby är lejonparten av laget borta på landslagsspel. Det innebär att flera spelare från utvecklingslaget tar plats i truppen.

– Vi är inte många spelare kvar. Jag tror att det blir en tuff match i morgon men allt jag tänker på är att vinna varje match, säger anfallaren.

Matchen mot Bröndby blir den sista inför tävlingssäsongen då Svenska Cupen drar i gång nästa vecka.

– Tränarna visade oss klipp efter dagens träning. Men det är första gången jag sett dem, så vi får se i morgon. Vi kollade hur de spelar och gick igenom hur vi ska besegra dem, säger Masaka.

Aisha Masaka fick större delen av förra säsongen förstörd till följd av en knäskada, men i år hoppas hon vara med och konkurrera om en plats i startelvan.

– Det är bara bra, jag tycker om att spela fotboll. Förra året kunde jag inte spela match. Men jag är okej nu och är inte skadad längre. Jag måste fokusera för att vid bra slag, komma in i startelvan och få en chans att spela. Nu spelar jag och jag är glad över att vara tillbaka, säger hon.

 

Läget i truppen:

Lisa Löwing och Anna Csiki är långtidsskadade och Loes Geurts är inte matchklar. 

Jennifer Falk, Elin Rubensson, Anna Sandberg, Elma Junttila Nelhage, Marika Bergman Lundin, Alexandra Hellekant, Yoon Younggeul, Aivi Luik, Clarissa Larisey, Dilja Zomers och Stine Larsen är alla på landslagsuppdrag.

Truppen:

Kajsa Wallem, Kajsa Höglund Jansson, Molly Johansson, Josefine Rybrink, Hanna Wijk, Filippa Curmark, Dilja Zomers, Aisha Masaka, Rosa Kafaji, Dora Zellers, Anna Anvegård, Hanna Lofthammar, Tora Lindskog, Andrea Simonovic, Felicia Schröder, Nathalie Staaf, Elin Flakberg, Katja Höyer.


BK Häcken – Bröndby IF

Datum: Lördag 18 februari.

Plats: Gothia Park Academy.

Matchstart: 15.30.

 

Matchens sänds HÄR

 

Säkra din plats till säsongen 2023 – Köp ditt årskort HÄR

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved