Elin Rubensson förblir gulsvart - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-04-08 11:00:00
Elin Rubensson förblir gulsvart

BK Häckens landslagsstjärna Elin Rubensson förlänger sitt kontrakt med klubben. Hennes nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2025. 

– Det var ett ganska enkelt beslut, säger Rubensson om förlängningen.

 

Elin Rubensson gjorde comeback efter graviditet under det första året med BK Häcken och spelade 21 matcher i OBOS Damallsvenskan under 2021. Hon spelade också samtliga matcher i UEFA Women’s Champions League och tog under året tillbaka sin plats i Peter Gerhardssons landslagstrupp.

Nu står det klart att Elin Rubensson förlänger sitt kontrakt, som tidigare löpte ut efter nuvarande säsong. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2025.

– Jag är jätteglad över att spela i BK Häcken och jag vill vara med på den satsningen som klubben gör, det känns helt rätt, säger Rubensson och utvecklar:

– Det händer mycket inom damfotbollen i Europa nu och jag tycker att Häcken visar att de vill vara med på den satsningen som görs. Det krävs att de andra svenska klubbarna hänger med för att ligan ska fortsätta hålla en hög nivå och jag vill vara delaktig och visa att det går att hålla en hög nivå hemma i Sverige också.  

 

Sportchef Martin Ericsson om förlängningen:

– Elin är en av Sveriges bästa fotbollsspelare och vi är otroligt glada över att kunna skriva ett längre kontrakt med henne. Att vi lyckas knyta upp en spelare av Elins dignitet är också ett kvitto på att vi är på rätt väg i vår satsning, säger han och fortsätter:

– Elin är en viktig spelare på plan, men med sin rutin och sina ledaregenskaper är hon också en nyckelfigur i truppen. Hon är en stor förebild för de unga och sättet hon tog sig tillbaka på från sin graviditet i fjol var inspirerande. Vi ser Elin som en framträdande spelare i OBOS Damallsvenskan och landslaget under en lång tid framöver och det ska bli spännande att se hennes fortsatta utveckling. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.