Dam
2024-01-06 18:00:00
Elin Rubensson om Diamantbollen och Cádiz

BK Häcken har landat i södra Spanien och genomfört det första träningspasset på träningslägret. På lägret i Cádiz finns landslagsspelaren Elin Rubensson, som tidigare i veckan tilldelades Diamantbollen för sina prestationer under 2023.

– Det känns jätte stort såklart, det är en dröm som gått i uppfyllelse och något jag har arbetat hårt för under flera år, säger Elin Rubensson.


Under torsdagen ägde Fotbollsåret 2024 rum, där Sydsvenska Dagsbladet och Svenska fotbollsförbundet prisar blågula spelare för sina prestationer under året, där Diamantbollen är ett av det allra största som går att vinna på en individuell nivå inom idrotten i Sverige.

– Det är ett kvitto på allt hårt slit som man lagt ner under alla år, det finns många jag skulle vilja tacka, säger mittfältaren.


30-åringen summerar sin egna prestation under 2023 och blickar framemot 2024.

– Förra säsongen gick det upp och ner för mig, jag inledde året med en skada och avslutade året med en skada, samtidigt som jag kände mig i mitt livs form under världsmästerskapet däremellan.

Elin Rubensson fortsätter:

– Jag hoppas att jag kan bibehålla den höga form jag nådde under sommaren med landslaget till detta året.


Uppladdningen inför Paris FC och Real Madrid sker i den spanska staden Cádiz.

– Det är en skön känsla att få komma till värmen och att få ett miljöombyte, det är ganska kallt i Sverige just nu, säger en skrattande Rubensson.

För Elin Rubensson fortsätter nu jakten på en återkomst till avgörandet i gruppspelet i Champions League. 

– Det var ett tag sedan jag spelade ute på gräsmattan, så det kändes väldigt skönt att få kliva ut på gräsmattan igen, säger Elin Rubensson.


Se hela inslaget och intervjun med Elin Rubensson i spelaren ovan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved