Herr
2024-08-30 00:38:53
Europaresan över för den här gången

Det blev en 3–2-förlust för BK Häcken mot FC Heidenheim i Tyskland. Förlusten innebär att UEFA Conference League-resan är över för BK Häcken för den här gången.

– I dessa typer av matcher så behöver man vara noga när lägena dyker upp annars straffas man hårt och i dag så faller det på våra individuella misstag, säger Even Hovland.


Under torsdagseftermiddagen skulle dubbelmötet mot FC Heidenheim avgöras. Det var tyskarna som tog en 1–0-ledning efter halvtimmen in i avgörandet, och det var det resultatet som skulle står sig till halvlek.

– Jag tycker att vi genomför en väldigt bra prestation, samtidigt känner jag en enorm besvikelse över att vi inte får med oss mer från avgörandet, säger Even Hovland.

I den andra halvleken skulle det bli mer offensiv. Tio minuter in i den andra halvleken passade Mikkel Rygaard till Zeidane Inoussa som kvitterade till 1–1 och med tio minuter kvar på den andra halvleken skjuter Jeremy Agbonifo in 2–1-ledningen till BK Häcken, där och då stod det 3–3. Men det var två offensiva lag som skapade flera målchanser, men det var hemmalaget som skulle få mest utdelning och med fem minuter kvar av matchen skjuter Paul Wanner in 4–3-ledningen och med minuter senare utökar Mathias Honsak till en 5–3-ledning, vilket blev slutresultatet.

– Tyvärr avgörs returmötet på individuella misstag i dag. Vi har ett högt bollinnehav och skapar mycket offensivt, men tyvärr gör vi inte fler mål.


Resan inleddes i Luxemburg, därefter blev det Estland och sist blev det Tyskland.

 – Europaspelet har varit väldigt fint, vi åker ut mot ett väldigt bra motstånd och såklart är det en stor besvikelse när man är så nära, besvikelsen ökar också med att vi var så nära. Det var bra, men inte så bra som vi hade hoppats på, säger Even Hovland.


Nu blir det allsvenskt fokus för Even Hovland och BK Häcken, på söndag blir det bortamatch mot IFK Norrköping.

– Såklart är det en besvikelse nu, samtidigt behöver vi blicka fram emot söndagens allsvenska omgång, då är det en ny match och en nya poäng på spel. Vi har inte något annat val. Vi behöver se till att fokusera på det och nu blir det en match i veckan som väntar för oss igen, då gäller det att ta så många poäng som möjligt under resten av säsongen, säger Even Hovland.


Totalt blev resultatet 5–3 till tyska FC Heidenheim.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved