Dam
2023-07-04 10:00:00
Färöiska stortalangen Jòhanna Fossdalsá Sörensen klar för BK Häcken

BK Häcken signerar 17-åriga Jòhanna Fossdalsá Sörensen, senast i FC Nordsjälland.

– Vi pratar ibland om nya generationen fotbollsspelare på damsidan – Jòhanna är toppskiktet av dem, säger BK Häckens fotbollsansvarig för dam elit, Christian Lundström.

 

Jòhanna Fossdalsá Sörensen ansluter till BK Häcken från FC Nordsjaelland där hon under fjolårssäsongen stått för tio mål på 22 matcher och dessutom tog hem ett danskt cupguld.

– Den nya generationen spelare är spelskickliga, kvicka och spelsmarta. Jòhanna har en otrolig speluppfattning, dessutom har hon både en bra passningsfot och avslut med sin vänster. Jòhanna är här för att utvecklas men också från första början konkurrera om startplats trots sin unga ålder, säger Lundström.

Fossdalsá och BK Häcken är överens om ett avtal som sträcker sig till sommaren 2026, och själv ser hon fram emot att dra på sig den gulsvarta BK Häcken-tröjan.

– Jag är glad över att lära känna alla spelare och ledare. Det ser väldigt bra ut. Jag ser fram emot att dra i gång, säger hon.

Som spelare beskriver hon sig själv som en kreativ mittfältare som ofta slår den sista, avgörande passningen.

– Jag hoppas få speltid, att spela bra fotboll med resten av laget och förhoppningsvis vinna ligan och titlar med laget, säger hon.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved