Dam
2024-03-20 21:31:26
Filippa Curmark: ”1–1 hade varit ett mer rättvist resultat”

BK Häcken stormade mot Paris Saint-Germains bortamål i stora delar av den andra halvleken – men trots det var det bortalaget som fick in segermålet.

– Matchen lever vidare till nästa 90, säger Filippa Curmark.

 

BK Häcken ställdes under onsdagskvällen mot Paris Saint-Germain inför rekordpublik. 6316 personer hade tagit sig till Hisingen Arena för att bevittna Champions League-kvartsfinalen. Det blev emellertid en förlust i den första av två matcher mot det franska huvudstadslaget.

– Det är fotboll och små marginaler. Vi är nära men vi måste sätta våra chanser och sådana här täta matcher får vi inte särskilt många chanser, säger Filippa Curmark.

I den andra halvleken låg hemmalaget på för ett ledningsmål. Bland annat hade Clarissa Larisey en boll som dansade på mållinjen.

– Jag tycker vi är nära flera gånger och som jag sade, vi har flera chanser till att göra fler mål men det räcker inte att vara nära. Vi måste få in de där chanserna när vi väl får dem, säger Filippa Curmark.

 

Returen spelas på torsdag den 28 mars, nästa vecka, på Parc de Princes i Paris.

– Jag tycker att vi gör en bra match över 90 minuter. Vi har våra chanser och får utdelning med en straff. PSG är bra men jag tycker ändå att vi bjuder upp och vi är nära flera gånger. 1–1 hade varit ett mer rättvist resultat som vi hade varit nöjdare med, säger Filippa Curmark.

 

Säkra din plats till premiären mot IFK Norrköping den 13 april på Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved