Filippa Curmark inför vårens sista match: "Vi är väldigt taggade" - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-06-16 19:10:45
Filippa Curmark inför vårens sista match: "Vi är väldigt taggade"

Efter två raka förluster ska BK Häcken försöka vända den negativa trenden mot Hammarby. I vad som blir den sista matchen inför sommaruppehållet.

– Det är alltid skönt att avsluta våren med en vinst så vi är väldigt taggade inför imorgon, säger Filippa Curmark.

 

BK Häcken har två raka förluster. Den första kom hemma mot Eskilstuna United och den andra hemma mot Vittsjö. En tuff period med tre matcher på en vecka slutade alltså med en seger och säsongens två första förluster i OBOS Damallsvenskan. Nu ställs BK Häcken mot Hammarby borta. Och där är en seger ett måste för att haka på i toppen av tabellen. Hammarby kommer från fem raka segrar – inklusive två derbysegrar mot Djurgården och AIK. På de fem matcherna har man 14–2 i målskillnad och ligger nu endast en poäng efter BK Häcken i tabellen. Det är med andra ord ett Hammarby i form man ställs mot på Hammarby IP.

– Hammarby är ett spelskickligt lag som vill attackera med fart och med många skickliga spelare. Det är en tuff match men det är ett lag som passar oss väldigt bra.  Känslan är bra och alla är spelsugna, säger Filippa Curmark.

 

Se en längre intervju med Filippa Curmark i spelaren ovan.

 

Läget i truppen:

Rosa Kafaji är långtidsskadad. Loes Geurts är gravid. Aisha Masaka (knä), Elin Rubensson och Stine Larsen är tillbaka. Andrine är tillbaka efter sin ledighet.

 

Truppen:

Jennifer Falk, Jackie Burns, Luna Gevitz, Josefine Rybrink, Molly Johansson, Lotta Ökvist, Anna Csiki, Filippa Curmark, Pauline Hammarlund, Julia Karlernäs, Marika Bergman Lundin, Mille Gejl Jensen, Johanna Rytting Kaneryd, Elma Junttila Nelhage, Elin Rubensson, Andrine Hegerberg, Hanna Wijk och Stine Larsen.

 

Hammarby ­– BK Häcken

Datum: Fredag 17 juni

Plats: Hammarby IP

Matchstart: 18.00

Matchen sänds HÄR


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.