Dam
2023-11-11 16:50:51
Filippa Curmark om storsegern: "Det räckte inte hela vägen"

BK Häcken besegrar Piteå IF med 4–0 på hemmaplan. Trots storsegern räckte det inte till SM-guld.

– Vi visar hjärta för klubben, säger Filippa Curmark.

 

BK Häcken besegrade Piteå efter ett mål av Katariina Kosola, två mål av Aisha Masaka och ett mål av Rosa Kafaji. Storsegern till trots räckte det inte hela vägen till ett SM-guld.

– Just nu känner man sig tom, men också väldigt stolt över tjejerna. Sättet vi visar karaktär och kamratskap för varandra och vi vinner med 4–0 och gör en bra match, men vi vinner inte guldet vi hade hoppats på. Det känns tomt just nu, säger Filippa Curmark.

Storsegern för BK Häcken till ytterligare en andraplats i OBOS Damallsvenskan, två mål från att vara svenska mästare 2023.

– Just nu är det svårt att göra en rättvis bedömning av säsongen, men på något sätt så har vi gjort en bra säsong. Det är ett mål som skiljer från att komma etta eller tvåa, det är såklart väldigt retligt, men det är inte bara den här matchen som avgör, utan det är hela hösten och vi har inte riktigt fått målen att lossna. Det är bittert just nu, säger lagkaptenen.

 

Nu blickar Filippa Curmark fram mot Champions League och att ta nya tag redan på onsdag när den första matchen i gruppspelet drar i gång för Bollklubben. Det när BK Häcken ställs mot Paris FC på bortaplan.

– Skönt att veta att det är match redan på onsdag. Att gå in i ett Champions League nu kanske ger oss extra energi och det gör att vi inte bara lägger oss ner och tycker att livet är värdelöst. Utan nu har vi ett nytt äventyr att se fram emot, säger Curmark och avslutar med att hylla publiken:

– Alla som är här i dag stöttar oss hela vägen in till slutsignalen. Vi hittade energi i det och forcerade, men det räckte inte hela vägen.

 

 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved