Dam
2023-06-02 20:54:00
Filippa Curmark stor matchhjälte i sin comeback

BK Häcken säkrade tre nya poäng när de besegrade Kristianstads DFF med 1-0 efter sent avgörande från lagkapten Filippa Curmark i den 94:e minuten. BK Häcken tog därmed sin nionde seger i OBOS Damallsvenskan.

I dag fick vi se en spännande match på Bravida Arena där båda lagen visade stor intensitet och vilja att vinna. Spelet började jämnt där båda lagen försökte etablera sitt spel och skapa farliga målchanser.

BK Häcken visade upp sin skicklighet genom att trycka på och utmana Kristianstads försvar, medan Kristianstad i sin tur stod starka och försvarade sitt mål med beslutsamhet. I den 37:e minuten var Clarissa Larisey oerhört nära att ge Bollklubben ledningen med 1­–0 men bollen räddades på mållinjen och man gick till halvtidsvilan med resultatet 0–0.

I den andra halvleken ökade tempot och intensiteten ännu mer. Båda lagen visade upp sin offensiva kraft och försökte pressa fram det avgörande målet. Kristianstads DFF hade några farliga lägen, men Häckens försvar spelade stabilt och lyckades få undan bollen i rätt tid.

Matchen såg länge ut att sluta oavgjort men så i den 94:e minuten kom det efterlängtade målet för BK Häcken. Lagkapten Filippa Curmark visade prov på sitt ledarskap och avgjorde matchen med ett välplacerat skott som letade sig in i motståndarnas mål. Publiken exploderade av glädje när bollen passerade mållinjen och efter målet lyckades BK Häcken hålla undan och säkra segern. Det var en viktig seger för laget, som visade upp sin styrka och förmåga att kämpa till sista sekund.
– Jag hade en bra känsla och hade ett bra läge strax innan. Bollen dök ner vid mig och jag försökte lägga den lågt för det var ganska mycket folk i straffområdet och så ser jag att bollen går in i mål. Sen var det bara ett glädjerus rakt igenom, säger en glad Filippa Curmark efter matchen.

Segern innebär att man åker till Stockholm med stort självförtroende när cupfinalen ska avgöras mot Hammarby nu på tisdag inför 15000 på Tele2 Arena. Dagens trepoängare innebär också att man befäster serieledningen i OBOS Damallsvenskan.

Se en längre intervju med Filippa Curmark i spelaren ovan.