Förlust i årets första match - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-01-17 20:48:49
Förlust i årets första match

Det blev ingen pangstart på säsongen 2020, i alla fall inte resultatmässigt. Elfsborg vann med matchens enda mål mot ett BK Häcken som matchade i stort sett två olika startelvor.

– Varje sekund av matchspel är viktig för oss och det var bra att alla fick 45 minuter, säger BK Häckens tränare Andreas Alm.


Efter två veckor med träning så är också matchandet igång för säsongen. Mot allsvenska kollegan Elfsborg på bortaplan i inomhushallen Rydahallen valde BK Häcken att ge samtliga disponibla spelare speltid och det påverkade såklart matchbilden. Åtta spelare byttes in i paus och när domaren blåste av matchen hade Andreas Alm gjort ytterligare två byten.

– Det är samma upplägg som jag kört alla mina år här och även tidigare i andra lag. För att alla ska kunna få nästa steg på sin fysiska belastning så gäller det att spela match. Det var bra att alla fick 45 minuter här idag, säger Häckentränaren.


Det blev alltså inga mål framåt i säsongens första match men det saknades inte chanser. För att nämna de bästa lägena:

Matchminut 19.

Adnan Maric slog en fin passning till Adam Andersson som försökte vrida in bollen vid den bortre stolpen men utan att lyckas.

Matchminut 38.

Efter en perfekt genomförd omställning hamnade bollen hos Jasse Tuominen som en-mot-en mot en hemmaförsvarare kom till skott men bollen tätt över.

Matchminut 43.

Ett strålande förarbete av Viktor Lundberg gav Godswill Ekpolo en fri yta till höger inne i straffområdet. Men även hans skott gick tätt utanför målramen.


– Det fanns en del lägen att göra mål, jag tror att det är bra att vi gör mål på de lägena i framtiden, säger Andreas Alm.


Elfsborgs segermål kom i mitten av den första halvleken när blixtsnabbe Prince Isaac-Kouame löpte sig fri efter en lång passning och rullade säkert in bollen till vänster om Peter Abrahamsson. Även om det blev förlust och noll mål framåt så fanns det förstås annat att ta med sig från matchen.

– Det är bra att få se alla spela tillsammans, träningsmiljö är en sak men nu får man lära känna varandra också i spelet. Varje sekund av matchspel är viktig för oss, fortsätter Andreas Alm.


Alexander Faltsetas var en av dem som byttes in i paus. Han spelade ensam som sittande mittfältare när BK Häcken spelade utan ”tia” under den andra halvleken.

– Vi körde en diamant bakåt med mig. Det blir lite andra vinklar. Det är en januarimatch och allt sitter självklart inte plus att vi roterade en del. Men det var bra att spela 45 minuter och en genomkörare. För att vara första matchen tycker jag att var okej tempo, säger Faltsetas.


Hur mycket tänker man på resultatet i en sån här match?

– Man lägger inte allt för stor vikt vid det men när man är här så vill namn så klart vinna. Men framför allt är det gött att vara med matcher nu, säger Faltsetas, 


Träningsmatchandet fortsätter närmast på lördag nästa vecka när Norrby kommer på besök till Bravida Arena. Den matchen börjar klockan 13.00.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.