Herr
2023-09-21 20:36:50
Förlust i första Europa League-matchen: "Visar hur vi vill spela fotboll"

Det blev en tung Europa League-premiär för BK Häcken när laget under torsdagskvällen förlorade mot Bayer 04 Leverkusen med 4–0 på BayArena. 

 

BK Häckens första match i ett Europa-gruppspel slutade med förlust. Det efter 4­–0 borta mot Bayer 04 Leverkusen.

– Det blir lite speciellt när man visste att de skulle vara väldigt bra, det var de ju också. Samtidigt som vi då, efter en inledande kvart som är lite så där, förmodligen chockade av tempot, lite ängsliga och med lite väl stor respekt för dem, hittar in i matchen på ett väldigt bra sätt, säger Samuel Gustafson.

 

BK Häcken hamnade tidigt i ett tvåmålsunderläge, men därefter fick laget till ett tryck mot Bayer 04 Leverkusen-målet i kampen om en reducering.

– Vår sista halvtimme i den första halvleken är kanske vår bästa period i matchen och då tycker jag att vi verkligen visar hur vi vill spela fotboll och att vi klarar av det även mot ett så bra motstånd som Leverkusen – och det gör en glad så klart och stolt över det vi håller på med. Det ger en övertygelse och så vidare, säger lagkaptenen.

Men i den andra släppte laget alltså in ytterligare två mål och får således åka hem från den historiska, första matchen i ett Europagruppspel utan poäng.

– När man har torskat med 4–0 kan man inte vara genomnöjd, då kan man också sluta spela fotboll. Andra halvlek är en jämn match där båda lagen skapar målchanser och där de är något vassare än oss och det ska de ju vara. Lite blandat men massa bra saker vi kan ta med oss, säger Samuel Gustafson.

 

Det återstår fem matcher i Europa League-gruppspelet för BK Häcken. Härnäst ställs laget mot Qarabag på hemmaplan.

– Först och främst känner jag mig sorgsen för laget eftersom, även om vi spelade mot ett av de bästa lagen i Europa just nu, vi vill vinna matchen. Men vi förlorade i dag. Det är inte dåligt att förlora i dag men vi måste lära oss av våra misstag och förbereda oss inför nästa match, säger Romeo Amane.

 

Den femte oktober spelar BK Häcken den första hemmamatchen i Europa League mot Qarabag. Säkra din plats till matchen redan i dag.


BK Häcken – Qarabag FK

Datum: Torsdagen 5 oktober.

Plats: Ullevi.

Matchstart: 21.00.


BK Häckens matcher i Europaspelet presenteras i samarbete med våra partners: Exe Måleri, BRA, Kopparberg, Brion, Västia Parkering och Gevab Group.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved