Dam
2023-12-21 00:03:11
Första Champions League-förlusten i år – inför rekordpublik

BK Häcken tog under onsdagskvällen emot Chelsea FC hemma på Hisingen Arena – inför en rekordpublik. Det blev emellertid en 3–1-förlust efter två insläppta mål i den andra halvleken.

 

Matchen mot Chelsea var slutsåld sedan förra veckan – och på plats under onsdagskvällen var hela 5566 – ett nytt publikrekord som slog fjolårets rekordsiffra mot Paris Saint-Germain som då hamnade på 5118 åskådare.

– Det är alltid fantastiskt, supportrarna var fantastiska i dag. De var högljudda och vi märkte verkligen att de stöttade oss. Det var underbart att ha ett sådant stöd, säger Clarissa Larisey.

Supportrarna fick till en början se ett BK Häcken släppa in dagens första mål – men Clarissa Larisey kvitterade i den 26:e matchminuten, läckert assisterad av Monica Jusu Bah.

– Att göra mål är en grej, men att göra mål framför alla dessa supportrar var något annat, säger målskytten.

Chelsea lyckades göra två mål i den andra halvleken genom Erin Cuthbert. Målet blev de enda i den andra halvleken och 3–1-förlusten på Hisingen Arena blir den första förlusten i årets Champions League-spel.

– De är ett mycket skickligt lag, strukturerade och detaljerade. De är bra och svårslagna. Jag tycker ändå att vi gjorde en bra match. 3–1 är vad det är men vi spelade bra. Vi gjorde det svårt för dem, det är en sak som är säker, säger Clarissa Larisey.

 

Nu väntar ett avbrott innan laget åker till Cádiz på försäsongsläger. Champions League drar i gång igen den 24 januari när BK Häcken ställs mot tredjeplacerade Paris FC som just nu befinner sig blott en poäng efter Bollklubben i gruppen med två matcher kvar att spela.

– Den här gruppen är väldigt svår. Varje match är en svår match. Vi har en paus nu, lite semester, och när vi kommer tillbaka ska vi arbeta lika hårt. De två sista matcherna blir förhoppningsvis två segrar, säger Clarissa Larisey.

 

Säkra din plats till hemmamatchen mot Paris FC den 24 januari.

 

BK Häckens matcher i Europaspelet presenteras i samarbete med våra partners: Exe Måleri, BRA, Kopparberg, Brion, Västia Parkering och Gevab Group.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved