Från Slätta Damm till A-laget – Lagerlund flyttas upp - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-01-07 16:00:00
Från Slätta Damm till A-laget – Lagerlund flyttas upp

BK Häcken flyttar upp Sebastian Lagerlund från akademin till A-laget. 19-åringen, som spelat i BK Häcken sedan 13 års ålder, har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2022.
 
Sebastian Lagerlund kom till BK Häcken från sin moderklubb Hönö IS som trettonåring och var en del av pojkar 02-laget, som bland annat fostrat William Milovanovic. Efter en framgångsrik tid på Slätta Damm blev Lagerlund uppflyttad i akademin, där han varit en given pjäs i P17 och P19 de senaste åren.
2021 gjorde han A-lagsdebut när han hoppade in i matchen mot Örebro SK den tredje oktober och nu belönas han med sitt första A-lagskontrakt.
Sebastian Lagerlunds nya avtal gäller över nuvarande säsong och han gör sin första träning som A-lagsspelare på måndag klockan 12.00 på Bravida Arena.
 
 Sebastian Lagerlund:
 – Det känns otroligt skönt. Jag kom hit för sju år sedan och satte då ett mål att en dag nå A-laget och att ha uppnått det målet känns fantastiskt. Det har varit utmanande och krävts mycket disciplin, men nu väntar ännu hårdare jobb för att slå mig in i laget. Jag längtar till att köra igång nästa vecka, säger han och kommenterar sig själv som spelare:
 – Jag är en allroundspelare som är fysiskt stark och snabb. Jag tar för mig på plan och ger alltid 100%, oavsett om det är träning eller match.
 
 Martin Ericsson:
 – Sebastian har ett stort driv och passion för fotbollen och det är alltid lika kul att få upp en egenfostrad spelare i A-laget. Han har varit en ledande spelare i akademin under de senaste säsongerna, som kröntes av en väldigt stark höstsäsong. Sebastian har en stor bredd och kan spela på många positioner, men ses främst som mittback i A-laget. Han har redan gjort sin A-lagsdebut och det ska bli spännande att följa hans utveckling under året.
 
 Sebastian Lagerlund
 Ålder: 19 (2002-09-14)
 Position: Kan spela på flera olika positioner, men är tilltänkt att konkurrera om mittbackspositionen.
 Tidigare klubbar: Hönö IS

 


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.