BK Häcken säljer Gustav Berggren till Rakow Czestochowa - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-07-29 19:21:00
BK Häcken säljer Gustav Berggren till Rakow Czestochowa

Mittfältaren Gustav Berggren har spelat över 200 A-lagsmatcher för BK Häcken.
Nu säljs den skicklige 24-åringen till polska klubben Rakow Czestochowa
.

Gustav Berggren har spelat för BK Häcken i tio år. Han flyttades upp i A-truppen 2015 och har sedan dess spelat över 200 matcher för BK Häckens representationslag. Nu lämnar han Bollklubben för denna gång. Han säljs till Rakow Czestochowa i Polen.
– Det är med blandade känslor som vi tackar Gustav för denna sejour i klubben. Det är givetvis tråkigt att tappa någon som varit en viktig spelare för oss i många år nu, men vi är också glada över att han får chansen att ta nästa steg i karriären vilket han både önskat och förtjänat, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson och fortsätter:
– Det är inte ofta man har lyckan att behålla en egen produkt i över 200 matcher, och i tillägg när det är en spelare och person som Gustav så känner vi oss extra glada och stolta. Nu önskar vi honom ett stort lycka till på utlandsäventyret och varmt välkommen tillbaka i framtiden!


Gustav Berggren är tacksam för allt han fått uppleva i BK Häcken-tröjan.
– Jag har varit i BK Häcken i många år. Jag kom till klubben som ung junior och lämnar som allsvensk spelare. Jag har blivit vuxen i klubben. Jag har trivts jättebra och BK Häcken är min klubb i Sverige. Jag är jättetacksam mot klubben och supportrarna. Jag vill tacka alla för denna tid, säger ”Gurra”.
Han är vemodig över att lämna den klubb som har stor plats i hans hjärta.
– Det är klart att det känns vemodigt, men jag känner att jag behöver en ny utmaning och vill testa något nytt. Det var inget superenkelt val. Jag önskar klubben allt gott framöver och hoppas att vi ses igen i framtiden. Det känns som att BK Häcken har något riktigt bra på gång. Jag hoppas att laget går så bra som möjligt och tar en Europaplats.
Ett av hans bästa minnen är från förra året.
– Bästa minnet är nog när vi vann med 3-2 mot Blåvitt förra året. Det var en speciell match. Sen självklart cupgulden, där jag främst var delaktig i det andra, säger Gustav Berggren.

Stort lycka till och på återseende, ”Gurra”!

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.