Hammars dröminhopp gav en poäng - BK Häcken BK Häcken
Herr BK Häcken-TV
2020-09-21 21:02:17
Hammars dröminhopp gav en poäng

Vi radade upp den ena målchansen efter den andra utan att få in bollen. Med två minuter kvar byttes Johan Hammar in på topp och i anfallet efter var det äntligen kvitterat – snacka om dröminhopp. För andra matchen i rad räddar vi poäng i slutskedet, matchen mot Elfsborg slutade 1-1.


Kryss mot Sirius i måndags och kryss mot Elfsborg idag och det på ungefär samma sätt – efter en sen kvittering. Johan Hammar var inblandad i sekvensen som senare gav straff mot Sirius. Den här gången gjorde han det på egen hand. Han hade varit på planen i en knapp minut när han först vann en nickduell efter att Viktor Lundberg dragit iväg bollen lite på chans. Hammar nickade ner till Jasse Tuominen som höll emot och spelade tillbaka till Hammar som drog till på ett tillslag. Bollen satt perfekt vid den högre stolpen – det var både vackert och välförtjänt. 

Efter en första halvlek där Elfsborg tagit ledning och BK Häcken haft svårt att skapa några chanser, spelmässigt var halvleken aningen ryckig med mycket avblåsningar och en del hetsiga situationer, så blev den andra halvleken en kavalkad med målchanser mot Tim Rönning i Elfsborg mål. Med både tur och skicklighet lyckades han hålla tätt men det var minst sagt nära några gånger. Allra närmast var Ahmed Yasin som träffade stolpen klockrent i matchminut 77. Jasse Tuominen högg på returen men kom inte till med skallen. Patrik Wålemark hade också ett par bra lägen med sin giftiga vänster men bollen ville inte in. 

Även Elfsborg hade sina chanser, framför allt i inledningen av den andra halvleken innan Bollklubbens offensiv drog igång på allvar. Pontus Dahlbergs räddning på Per Fricks nick i matchminut 59 var både viktig och spektakulär. Frick skulle ”bara” nicka in bollen i det öppna målet när Dahlberg flaxade till och gjorde en makalös räddning. 2-0 där och uppförsbacken hade varit tung. 

Men istället kom alltså till slut en lika skön som viktig kvittering och BK Häcken har nu sex matcher i rad utan förlust. Avståndet upp till serieledaren Malmö är sex poäng, men Bollklubben har en match mindre spelad. På söndag väntar seriefinal mot skåningarna på bortaplan. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.