Dam
2024-03-07 17:50:00
Hanna Wijk inför sitt fjärde år i gulsvart

20-åriga Hanna Wijk gör sig redo för sitt fjärde år i den gulsvarta tröjan.

– Självklart har jag lärt mig otroligt mycket under åren, framförallt av spelarna som är äldre och som sitter på mer erfarenhet och rutin. Jag känner att jag har tagit ytterligare steg i min karriär där jag utvecklats både på och utanför fotbollsplanen, säger Hanna Wijk.


För fyra år sedan anslöt den då, 16-åriga, Hanna Wijk till gulsvart. Mycket har hänt sedan dess för 20-åringen som redan nu har en tung meritlista med 51 matcher i OBOS Damallsvenskan, två gruppspel i Champions League och flera matcher i det blågula U23-landslaget.

– Vi har visat att vi kan spela en defensiv och offensiv, fin, fotboll både nationellt och internationellt.

Hanna Wijk fortsätter:


– Spelet i årets Champions League är annorlunda om man jämför med vårt gruppspel för två år sedan, där vi hade en defensiv inriktning på spelsättet med ett lågt försvarsspel, nu har vi tagit stora steg mot topplagen i Europa, där vi vågar sätta en hög press och göra vår grej.


På lördag, klockan 15.00, gästas Bollklubben av Växjö DFF i premiären av Svenska Cupen.

– Det kommer bli spännande att få spela mot Växjö i helgen, det är ett bra, allsvenskt motstånd som spelar en bra fotboll och ett motstånd som vi kommer vilja mäta oss med och förhoppningsvis få svar på vart vi står, säger Hanna Wijk.


Se hela inslaget med Hanna Wijk i spelaren ovan.


Köp din biljett till hemmapremiären i Svenska Cupen mot Växjö DFF.


BK Häcken – Växjö DFF

Datum: Lördag 9 mars.

Matchstart: 15.00.


Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved