Hanna Wijk om 2023: "Prestera på min bästa nivå" - BK Häcken BK Häcken
Dam
2023-01-19 18:00:00
Hanna Wijk om 2023: "Prestera på min bästa nivå"

Efter en stark slutspurt av fjolårssäsongen tar BK Häcken sikte mot en ny säsong. Och för att det ska klaffa krävs det att alla bitar faller på plats under försäsongen.

– Vi vill vara i topp i OBOS Damallsvenskan, vi vill vidare till Champions League och vinna Svenska Cupen. Det är som alltid – vi går all in för allt, säger Hanna Wijk.

 

In i den första träningsmatchen för året är det många av fjolårets delar som tas i beaktning. De starka prestationerna under hösten är en, att få in de nya spelarna i spelsättet ett annat.

– Vi har haft några träningar med alla tillsammans efter läger och folk som kommit tillbaka från ledigheten, så det ska bli kul med den första matchen, säger en förväntansfull Hanna Wijk.

När Wijk pratar om 2023 handlar det mycket om att sätta den kommande säsongen i relation till fjolårssäsongen. Om att ta med sig det positiva från hösten men också om att höja lagets lägstanivå.

– Ser man till förra året fick vi mer rytm i vårt spel, vi hittade tempot vi bör hålla i matcherna och vi behöver hålla det över en hel säsong. Vi behöver få en bra start och vara bra både höst och vår. Det blir viktigt att hålla en jämn nivå, säger hon.

Hanna Wijk tog under fjolåret en startplats i BK Häcken. I år siktar hon på att ta ytterligare kliv i sin utveckling.

– Jag vill fortsätta utveckla mitt inläggsspel, göra fler assist och hjälpa laget med poäng – trots att jag är ytterback. Målsättningarna är höga. Jag vill göra det bra i BK Häcken och förhoppningsvis vinna titlar. Komma med i landslag, oavsett om det är U23 eller inte. Prestera på min bästa nivå, säger hon.

 

Laget har tränat ihop under två veckors tid. Och på fredag bär det av med årets första match, där BK Häcken ställs mot Alingsås IF på Bravida Arena.

– Man har ju tränat på själv men det är alltid annorlunda när man drar i gång. Det ska bli kul i morgon att se var man ligger i form, säger Wijk om matchen som blir startskott på ett år med tydligt uppsatta mål.

– Vi vill vara i topp i OBOS Damallsvenskan, vi vill vidare till Champions League och vinna Svenska Cupen, det är som alltid – vi går all in för allt, säger hon.


Läget i truppen:

Loes Geurts har startat upp träning efter förlossning. Elma Junttila Nelhage, Rosa Kafaji, Aivi Luik och Dora Zeller missar matchen till följd av lättare känning. Filippa Curmark, Lisa Löwing och Anna Csiki rehabiliterar efter skada.

 

Truppen:

Jennifer Falk, Kajsa Höglund Jansson, Anna Sandberg, Alexandra Larsson, Andrea Simonovic, Josefine Rybrink, Hanna Lofthammar, Hanna Wijk, Molly Johansson, Marika Bergman Lundin, Nathalie Staaf, Engla Lennartsson, Wilma Lantz, Elin Rubensson, Aleigh Gambone, Clarissa Larissey, Aisha Masaka, Stine Larsen, Dilja Yr Zomers, Anna Anvegård, Alexandra Hellekant, Ruby Grant.

 

BK Häcken – Alingsås IF

Datum: Fredag 20 januari.

Plats: Bravida Arena.

Matchstart: 17.00.

 

Matchen visas HÄR


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.