Herr
2022-08-09 12:15:36
Högmo: "Han har haft en tung period"

Efter en tuff första halvlek fick BK Häcken i gång spelet lagom till andra halvlek.

Där stod Oscar Uddenäs, som var på randen att bli utbytt, för ett hattrick inom loppet av 14 minuter.

–  Det var i grevens tid, säger Per-Mathias Högmo på presskonferensen.

 

Tio minuter in i den andra halvleken, med ett mål mot noll till favör för BK Häcken, vankades det tydligen byte. Och redo att bli utbytt var Oscar Uddenäs. Men ett, två och tre mål senare är det, med facit i hand, tur att bytet inte blev av.

– Han har en spets där i att komma in. Första målet kom precis som vi ville, han skär in på andra stolpen. Sedan ser vi en utveckling i kombinationsspelet. Han har haft en tung period så jag tycker ändå att han är på uppgång. Men jag förväntar mig mer av honom, säger Per-Mathias Högmo.

 

Utöver Oscar Uddenäs alla tre mål, gjorde även Johan Hammar sitt första mål för säsongen och Blair Turgott sitt första allsvenska mål i BK Häcken.

– Jag tänker på både Turgott och Hammar som gör sina första mål, det är skönt att se. Vi har en skyttekung i Alex men vi har också andra spelare som kan göra mål. Det är bra för laget. I dag gör Alex ett jättebra jobb på många andra sätt, med att vara spelbar i uppspelfasen och därmed ge utrymme för andra, också i sitt presspel där han tar jättekliv för varje match.

 

Per-Mathias Högmo kommenterar även Simon Gustafsons prestation, som var den första matchen från start den här sejouren i BK Häcken.

– Han spelade verkligen upp sig genom matchen. Man ser att han verkligen blir en tillgång för oss. Simon, Samuel och Mikkel hittar varandra efter som och det är första gången de spelar ihop. Det tycker jag visar potentialen som ligger där. Ci har ju varit spända sedan Gustav försvann, men i de tre så har vi tre väldigt skickliga bollspelare. Sen är ju Romeo och Erik bakom. Men som sagt, Simon spelade nästa hela matchen. Han ville spela hela matchen men vi valde att inte ta någon risk där, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved