Högmo summerar första 16 omgångarna – kan bli bättre - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-08-04 13:43:21
Högmo summerar första 16 omgångarna – kan bli bättre

Efter drygt en halv säsong befinner sig BK Häcken på en andraplats i tabellen.

Inför andra halvan av säsongen ska laget lyfta sig ytterligare. 

– Vi var tvungna att ta nog med poäng och samtidigt påbörja en utvecklingsprocess, säger BK Häckens tränare, Per-Mathias Högmo. 

 

När Per-Mathias Högmo tog över BK Häckens herrlag, 2021, låg laget sist i Allsvenskan. Efter halva säsongen i år befinner sig laget på en andraplats i tabellen – bara en poäng efter serieledande Djurgården.

– I fjol var det krishantering. Vi var tvungna att ta nog med poäng och samtidigt påbörja en utvecklingsprocess. Det var många försäljningar av spelare, oerhört mycket skador och så vidare. Men när vi startade tidigt i januari satte vi det spelsätt som man kan se nu, ett offensivt 4-3-3.

 

Och med 37 gjorda mål på 16 matcher är BK Häcken, hittills i år, det målfarligaste laget i Allsvenskan. I och med det har laget tagit 32 poäng under säsongen – men man har fortfarande inte hållit nollan.

– Vi har spelat nio bortamatcher. I sju av de har vi bara släppt in ett mål. Det är i och för sig ett okej genomsnitt. Ser vi på hemmaplan har vi i ett par, tre matcher gett bort för mycket mål. Det råder ingen tvekan om det.

 

Trots avsaknaden av hållna nollor anser Per-Mathias Högmo att lagets utveckling går åt rätt håll.

– Vi står väldigt högt i plan vilket tar tid att utveckla. Det blir längre avstånd mellan våra spelare och man hamnar ofta en-mot-en. Sen har vi i fasta situationer gett bort lite för mycket men jag tycker att vi tar steg i rätt riktning. Jag ser att vi är på väg att förbättra oss, säger han och fortsätter:

– Vi jobbar i de olika faserna i vårt försvarsspel. Där ser vi framsteg men vi har många unga spelare som behöver erfarenhet. Varje match gör att man får lite mer erfarenhet och gör att man blir lite bättre och kanske varierar mindre i prestationen. Så är det. Vi har fortfarande ett lag som ska sätta sig och som sagt, vi har gjort ändringar mitt i säsongen och nu ska det sätta sig på nytt.


Per-Mathias Högmo är nominerad till månadens tränare - Gå in och lägg din röst HÄR


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.