Herr
2023-02-01 19:00:00
Hovland inför matchen mot Odds BK: "Vi måste bli mer kompakta"

Nu är det dags för herrarnas första match i Marbella. Den spelas mot norska Odds BK.

– Vi vill gå ut och styra våra matcher, säger Even Hovland.

 

Den kommande matchen mot Odds BK blir herrarnas tredje match för i år. Tidigare har laget besegrat såväl Norrby som Fredrikstad.

– Först mot Norrby vinner vi förtjänt, och det gör vi egentligen mot Fredrikstad också som är ett hack vassare. Vi har tränat på och ser att vi lyckas i matcherna med det som det har varit fokus på. Vi har blivit lite bättre på det som var bra i fjol men vi ser också att vi har en del att göra bättre i defensiven. Vi har släppt in för enkla mål i fjol och nu i början. Så nu har vi en ny möjlighet att göra det ännu bättre, säger Even Hovland.

Mittbacken är tydlig med vad som behöver bli bättre för att laget ska släppa in färre enkla mål.

– Vi måste bli mer kompakta, vi måste hjälpa varandra i olika situationer bättre än vi gjorde förut. Förväntningarna är att vi ska bli ännu bättre än vad vi var under förra säsongen. Målet är att vi ska ta ännu ett steg upp. Då måste vi justera, och speciellt släppa in färre mål och bli ännu vassare fram i plan när vi får möjligheten, säger han.

Ett stort fokus har varit på det egna försvarsspelet där Hovland anser att det finns mycket att jobba på – men att slutmålet förblir detsamma.

– Minskar du avslut mot eget mål så blir det färre mål. Det är så enkelt men på samma sätt så svårt. Det är svårt att gardera sig mot alla händelser som sker ute i en fotbollsmatch. Det kan vara allt från att vi gör färre individuella misstag till kollektiva. Det är sammansatt allt det där. Det är svårt att peka ut någonting speciellt. Men klarar vi av att undgå lika många avslut mot mål så hjälper det, säger Hovland.

 

Till träningsmatchen mot Odd har laget tryckt på samma delar som laget har jobbat på tidigare.

– Vi möter ett lag som jag har mött ett par gånger. Vi vet hur de vill spela och det är ett lite annorlunda spelmönster än det vi är vana vid. Det blir en fin utmaning, säger Hovland och utvecklar sin bild av motståndarna.

– De har mycket rotationer i laget. Om du spelar på yttern hamnar du centralt och blir en central mittfältare. Det är mycket rotationer för att skapa obalans i vårt lag. Men vi har kollat på dem och lagt en plan på hur vi ska lösa det så får vi se om vi får till det i morgon, säger Even Hovland.

 

Läget i truppen: 

Ali Youssef, Tobias Sana och Filip Trpcevski är långtidsskadade. Tobias Carlsson har ådragit sig en ledbandsskada. Romeo Amane har en överansträngd höft. Mikkel Rygaard har en känning. Valgeir Fridriksson har en känning.

 

Truppen:

Johan Brattberg, Peter Abrahamsson, Kristoffer Lund, Even Hovland, Franklin Tebo, Charlie Axede, Johan Hammar, Tomas Totland, Sigge Jansson, Samuel Gustafson, Pontus Dahbo, Simon Gustafson, Semir Bosnic, Oscar Uddenäs, Momodou Sonko, Ibrahim Sadiq, Lars Olden Larsen, Benie Traore, Blair Turgott, William Nilsson.

 

BK Häcken – Odds BK

Datum: Torsdag 2 februari.

Plats: Marbella Football Center.

Matchstart: 16.30.

 

Matchens sänds HÄR

 

Säkra din plats till säsongen 2023 – Köp ditt årskort HÄR

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved