Dam
2024-04-26 20:20:00
I fjol gjorde hon comeback – i veckan var hon uttagen i startelvan

Mot Linköpings FC fick Lisa Löwing göra sin första tävlingsmatch från start för BK Häcken. Nu siktar hon på mer speltid än någonsin.

 

Lisa Löwing har fått en positiv start i OBOS Damallsvenskan där 19-åringen har fått ett stort förtroende av tränarstaben. I de inledande två matcherna har det blivit ett inhopp i premiärmatchen mot IFK Norrköping och en startplats borta mot Linköpings FC i måndags.

– Det känns så klart jätteroligt. Både inhoppet och att jag får göra min första start har jag längtat efter jättelänge så det känns jättekul. Jag är nöjd med min prestation med tanke på att det blir som min första start. Det kan vara lite svårt i början men jag är ändå väldigt nöjd med mina prestationer, säger Lisa Löwing.

Skadefrånvaron har varit lång för Lisa Löwing och det var inte förrän i fjol som hon fick göra en efterlängtad återkomst till fotbollsplanen.

– Det blev så klart nervöst men jag var också förberedd för det och har längtat efter det länge. Det var mest bara glädje, säger hon om sin första start i OBOS Damallsvenskan.

Under försäsongen berättade 19-åringen om sina förväntningar, på sig själv och laget inför det nya året, där mittbacken hoppades på speltid. I måndags kom den efterlängtade starten i 1–1-matchen borta mot Linköpings FC.

– Den blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Det var många bra sekvenser men vi känner att vi har en till nivå att ta till nästa match, säger Lisa Löwing.


Två matcher mot samma motståndare, inom loppet av fyra dagar. Det är förutsättningarna som väntar för Bollklubben inför dubbelmötet mot Piteå IF. På lördag är det match i OBOS Damallsvenskan – på onsdag väntar samma Piteå i Svenska Cupen-finalen.

– Piteå är ett bra lag och de har haft en liknande inledning som oss. Det är en fördel när man har spelat en match, då ser man vad man kan utveckla och ta till sig från den till nästa match. Annars är det bara att träna på och jobba på vårt, säger Lisa Löwing.

 

BK Häcken – Piteå IF

Datum: Lördag, 27 april.

Matchstart: 15.00.

Plats: Bravida Arena.


Köp din biljett här.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved