Ibrahim Sadiq om supportrarna: "De ger dig tio procent extra" - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-09-16 17:00:00
Ibrahim Sadiq om supportrarna: "De ger dig tio procent extra"

Ett allsvenskt toppmöte väntar när serieledande BK Häcken tar emot tabelltrean, Hammarby, på Bravida Arena – inför fullsatta läktare. 

– Våra supportrar hjälper oss verkligen, jag är så redo – tro mig, säger Ibrahim Sadiq.


BK Häcken fick med sig en poäng i den senast spelade allsvenska omgången. Då spelade man mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena. Tobias Sana fick göra sitt första mål i BK Häckentröjan. Men det var den assisterande yttern – Ibrahim Sadiq – som gjorde sin första allsvenska start på en månad, som blev matchens lirare i BK Häcken.

– Tro mig, om jag säger att jag visste att jag blev utsedd till matchens lirare så ljuger jag för dig. Jag visste inte om det förrän Kristoffer Lund sade det till mig. Det känns skönt att veta att andra ser vad man gör för laget, det är en stor grej för mig. Det är bra att vi fick med oss en poäng snarare än ingen. Att jag blev matchens lirare var bra med, det ökar mitt självförtroende och allt med att hjälpa laget. Vi försökte spela vårt spel. Matchens lirare var bra för det ger mig bättre självförtroende och ökar tron på mig själv, säger Ibrahim Sadiq om utmärkelsen.

 

Nu väntar Hammarby på Bravida Arena. Biljetterna sålde slut elva dagar innan match – ett bevis på dels hur stort publikintresset ökat för BK Häcken i allmänhet, dels hur stort intresse det finns runt den här matchen i synnerhet.

– Det är inte första gången jag spelar för en full arena. Men jag har hört hur galna Hammarbyfansen är – men det är våra med. Vi uppskattar verkligen våra supportrar, hur de hjälper och stöttar oss. Jag ser framemot att höra hur högt det blir. Våra supportrar hjälper oss verkligen, jag är så redo – tro mig. Jag är så redo för matchen. Supportrarna hjälper oss att spela. Jag är motiverad att spela, säger Ibrahim Sadiq.

 

Hur mycket motiverar supportrarna dig?

– Mycket! Du vet när du börjar bli trött och de börjar sjunga? De ger dig mer hopp, de ger dig tio procent extra energi. Jag hoppas se dem på arenan och hjälpa oss. Vi gör vårt bästa för att ge dem tre poäng i morgon.

 

Hammarby spelar, likt BK Häcken, offensivt med sina ytterbackar. Något som Ibrahim Sadiq tror kommer gynna hemmalaget.

– Det är bra att jag får mer utrymme att springa och såra dem. Om deras ytterback går offensivt så öppnar han större ytor för mig, Sana och de andra i min position. Jag tror att det är en win-win för oss eftersom vi är snabba. Om de går upp och öppnar ytorna för oss så sårar vi dem där, säger Sadiq.

 

Läget i truppen:

Bénie Traoré, Ali Youssef och Filip Trpcevski är långtidsskadade.

 

Truppen:

Peter Abrahamsson, Johan Brattberg, Tomas Totland, Kadir Hodzic, Even Hovland, Romeo Amane, Erik Friberg, Oscar Uddenäs, Alexander Jeremejeff, Tobias Sana, Valgeir Lunddal, Franklin Tebo, Kristoffer Lund, Mikkel Rygaard, Simon Gustafson, Samuel Gustafson, Blair Turgott och Ibrahim Sadiq.

 

BK Häcken – Hammarby IF

Datum: Lördag 17 september.

Plats: Bravida Arena.

Matchstart: 15.00.

Lapp på luckan – matchen är slutsåld. 

 

Matchen visas på Discovery Plus.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.