Inför ÖIS–BK Häcken: "Ett derby är ett derby" - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-06-19 15:51:51
Inför ÖIS–BK Häcken: "Ett derby är ett derby"

Talangen Sebastian Lagerlund får alltmer speltid. Nu är han även med i derbytruppen som ska spela mot ÖIS.

– En riktigt speciell känsla med derby, säger han.

 

Tillbaka under sommaruppehållet har BK Häcken spelat två träningsmatcher. Först vann man borta med 4–1 mot norska Sarpsborg 08. Därefter vann BK Häcken med 2–0 mot Superettan-ledarna Halmstad BK. Nu väntar sommaruppehållets tredje, och sista, träningsmatch – ett derby mot ÖIS.

– Det spelar ingen roll om det är en träningsmatch eller om det är i Allsvenskan – ett derby är ett derby. Så det är inget man vill gå hem med en förlust direkt, utan det känns alltid bra att gå därifrån med en vinst, säger Sebastian Lagerlund.

 

ÖIS har en ny tränare i Brynjar Gunnarsson. Gunnarsson har bara lett laget i tre Superettanmatcher – vilket innebär att det är svårt att veta vad som väntar i derbyt.

– Det ska bli spännande att se hur ÖIS spelar. Vi vet inte hur de spelar. Sen har vi haft två fina träningsmatcher där vi har visat vår kvalitet mot Halmstad och Sarpsborg. Vi vet hur vi vill spela och ska fokusera på det.

 

Sista matchen under sommaruppehållet innebär även att det är sista matchen inför den allsvenska återstarten. Laget har utöver de två spelade matcherna samlats i läger på Smögen där de har slipat vidare på det som givit resultat under våren.

– VI gör det vi har gjort i de första tio matcherna i Allsvenskan. Vi har vårt sätt att spela fotboll på och vi följer det, och det är det vi fortsätter att följa – så det är inga konstigheter, säger Lagerlund.

 

23 poäng på 10 matcher i Allsvenskan, vad är det med spelet som klaffar så bra?

– Jag tycker att vi, för det första, är väldigt farliga på omställningarna. Det är väldigt få lag som är bättre än oss på det – om vi inte är de bästa. Sen tycker jag att vi är kliniska. Vi har vår spelstil, vår spelidé och att vi följer det till punkt och pricka. Jag tycker det är väldigt bra att alla gör det.

 

Lagerlund själv har fått skralt med speltid i årets Allsvenskan. Men han har fått två halvlekar under sommaruppehållet, en mot Sarpsborg och en mot Halmstad – nu hoppas han att det väntar speltid även i derbyt.

– Det är tufft att slå sig in just nu när konkurrensen är så tuff. Och vi har jobbat stenhårt varje träning och det ger resultat. Jag kan inte göra något annat än att bara jobba på. Det är kul att man får chansen nu i träningsmatcherna att visa upp sig.

 

Truppen:

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Tomas Totland, Johan Hammar, Franklin Tebo Uchenna, Sebastian Lagerlund, Valgeir Lunddal Fridriksson, Even Hovland, Kristoffer Lund Hansen, Kadir Hodzic, Gustav Berggren, Mikkel Rygaard, Alexander Faltsetas, Oscar Uddenäs, Leo Bengtsson, Ibrahim Sadiq, Blair Turgott, Alexander Jeremejeff, Ali Youssef.

 

ÖIS – BK Häcken 

Datum: Måndag 20 juni.

Plats: Hjällbovallen.

Matchstart: 14.00.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.