Dam
2023-11-10 17:40:00
Jennifer Falk inför guldmatchen: "Vi är sjukt taggade inför i morgon"

I morgon, 14.00, gästas BK Häcken av tabellfyran Piteå i den heta guldstriden i den 26:e omgången av årets OBOS Damallsvenskan. 

– Vi längtar tills i morgon, vi är sjukt taggade just nu, säger Jennifer Falk. 


Guldstriden har nog aldrig varit hetare, tre olika lag gör upp om att få lyfta pokalen i den sista omgången av OBOS Damallsvenskan. För BK Häcken är det bara seger som gäller med många mål framåt. 

– Det kommer krävas en hundraprocentig insats med mycket fokus framåt i den sista tredjedelen av planen, säger 30-åringen. 

Jennifer Falk fortsätter: 

– Vi kommer behöva gör många mål och vi går ut med en inställning att göra många mål.

Gästerna Piteå kommer från tre raka segrar och har en fjärdeplacering i OBOS Damallsvenskan inför morgondagens toppmöte. 

– Piteå är ett tufft och fysiskt lag som föredrar kontringsspel i djupled och fasta situationer där Piteå har starka huvudspelare, säger målvakten.

Årets OBOS Damallsvenskan kan avgöras på målskillnad, där BK Häcken behöver satsa i den offensiva tredjedelen i jakten på viktiga mål och en stark målskillnad. 

– Det blir viktigt att vi inte stressa upp oss i morgon, nyckeln till en seger blir att bibehålla lugnet, säger Jennifer Falk. 


Huvudtränaren Mak Lind ger sin syn på årets sista omgång i OBOS Damallsvenskan och vad som blir nyckeln i guldmatchen mot Piteå.

– Vi går in i guldmatchen med positiva känslor som vi byggt upp under veckan, vi går in i den sista omgången med en 5–0-seger i ryggen. 

Mak Lind fortsätter: 

– Trots den tunga förlusten förra helgen mot Hammarby lyckades vi nästan vända ett 3–0-underläge till vår fördel, vi kunde se en energi och psykologi i spelet som kan bli avgörande mot Piteå.

Men huvudtränaren vill inte fokusera för mycket på resultatet i övriga matcher – utan fokuset ligger på vad som händer på Bravida Arena.

– Vi kommer gå ut för att vinna vår egna match till en början och vi är förbereda på olika scenarier, säger Mak Lind.


Har du inte köpt din biljett till guldmatchen – säkra din biljett i dag.


BK Häcken – Piteå IF

Datum: Lördagen 11 november.

Matchstart: 14.00.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved