Jeremejeff om säsongens målproduktion: "Det finns lägen att göra fler" - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-08-03 16:00:00
Jeremejeff om säsongens målproduktion: "Det finns lägen att göra fler"

Alexander Jeremejeff stod för ett hattrick mot Elfsborg. 

I och med det är han nu uppe på 18 mål på 15 spelade matcher.

– Det är väl lite av ett sådant år och jag hoppas att det håller i sig, säger han.

 

Förra säsongen spelade Alexander Jeremejeff 27 matcher i Allsvenskan. Då gjorde han elva mål. I år har han än så länge bara kommit upp i 15 spelade matcher men har trots det redan gjort fler än vad han gjorde under hela förra säsongen – han är inför matchen mot Helsingborg uppe på 18 mål.

Med ett snitt på över ett mål per match är han, om man jämför mot tidigare skytteligavinnare, målfarligast i Allsvenskan sedan Östers Jan Mattsson gjorde 31 mål, 1975.

– Jag har väl som jag varit inne på tidigare på säsongen, gjort om mitt spel lite, kanske inte helt och hållet men jag har tittat lite på mitt rörelsemönster i boxen och jobbat med mina avslut så det är kul att det ger en bra, positiv effekt, säger han.

 

Med 37 gjorda mål är BK Häcken det målfarligaste laget i Allsvenskan. En del av det är naturligtvis Jeremejeff som gjort nästintill hälften av lagets mål den här säsongen. Endast sex lag, exklusive BK Häcken, har gjort fler mål i Allsvenskan än vad Jeremejeff hittills har gjort. Men det ligger fler faktorer bakom lagets målproduktion.

– Det har väl alltid varit vår identitet. I alla fall sedan jag kom, men också innan. Det har varit skytteligaledare här förut, flera stycken. Det sitter i ryggmärgen att nian och laget gör mycket mål och är offensiva. De senaste åren kanske vi också har fått ordning på försvarsspelet, kanske inte så mycket i år men det är väl den sista biten som vi måste skruva på för att vara längst upp där, i slutet av året.

 

Trots antalet gjorda mål tycker Jeremejeff att det finns mer att hämta –  hos såväl sig själv som laget.

– Det är klart att man gör mycket mål men jag tycker fortfarande att det finns lägen att göra fler, som lag men också för mig. Jag tycker fortfarande att vi är lite slarviga i vissa delar av offensiven där jag tror att vi kan göra ännu fler mål och komma till ännu fler lägen. Får vi ordning på det kan det bli ännu roligare, säger han.


Alexander Jeremejeff är nominerad till månadens spelare - Gå in och lägg din röst HÄR

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.