Herr
2024-04-27 10:50:00
Johan Hammar: ”Jag ser fram emot att få fira en ny trepoängare på hemmaplan"

Efter en lång tids skadefrånvaro var Johan Hammar äntligen tillbaka på planen när BK Häcken besegrade IFK Göteborg i derbyt.

– Det var en otroligt skön känsla att äntligen få återvända till fotbollsplanen. Resan har varit lång och efter många timmar i gymmet står vi äntligen här, det känns helt fantastiskt, säger Johan Hammar.

 

I vintras drog Johan Hammar på sig en ljumskskada. Han har därefter rehabiliteringstränat innan han de senaste veckorna stegrat sin träning mot att bli matchklar.

– Redan under försäsongen kände jag bakslag, det var något som inte kändes rätt, sedan dess har jag längtat till denna dagen. Det som man har saknat mest är självklart känslan av att få spela fotboll igen och att få fira segrar i omklädningsrummet med laget. Jag har mycket att tacka det medicinska teamet som har bidragit med en tydlig plan som vi har följt och som har underlättat när det varit som jobbigast, säger Johan Hammar. 

Mot IFK Göteborg var han äntligen tillbaka i truppen efter att ha missat försäsongen, Svenska Cupen och inledningen av Allsvenskan.

– Det var ett fantastiskt ögonblick och en enorm glädje när jag fick reda på att jag blivit uttagen i truppen inför derbyt, det har blivit otroligt hårt arbete och det var en enorm lättnad när jag fick återvända, säger 30-åringen.

Det blev totalt tio minuter i derbymatchen mot IFK Göteborg. Det blev en 1–0-seger. Det blev hans första minuter på plan i år.

– Man är inte sig själv när man inte får spela fotboll, man blir lite mer gubbig och gnällig där hemma tror jag, det är en lättar Johan nu, säger Johan Hammar och skrattar.


Till matchen mot IFK Norrköping hoppas han nu på ännu fler minuter. BK Häcken möter IFK Norrköping på söndag, med avsparkstid klockan 16.30. Det har blivit tre raka gulsvarta segrar, i morgon, inledds jakten på en ny trepoängare och fjärde raka seger.

– Bravida Arena och Hisingen är där vi hör hemma, vi är otroligt starka på hemmaplan. Vi har spelat många matcher där nu, men det är alltid lika speciellt att få kliva ut på Bravida Arena till Ida Redigs sång och skapa nya minnen.

Johan Hammar fortsätter:

– Vi behöver fortsätta vårt hårt jobb, kan vi spela den fotbollen som vi spelat och lägga till vår inställning senast så tror jag att vi kommer nå otroliga resultat. Såklart skulle det betyda jättemycket att få segra med laget igen hemma på Bravida och att få fira med supportrarna, det är verkligen något som jag ser fram emot.


Se hela inslaget med Johan Hammar i spelaren ovan.

 

BK Häcken – IFK Norrköping

Datum: Söndag 28 april.

Matchstart: 16.30.

Plats: Bravida Arena.

 

Se BK Häcken följa upp derbysegern redan på söndag.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved