Dam
2022-08-05 11:00:37
Johanna Rytting Kaneryd säljs till Chelsea

Efter en framgångsrik vår och ett lika lyckat EM säljer BK Häcken yttern Johanna Rytting Kaneryd till Chelsea. 

– Det här bevisar vilken miljö vi har för spelare att utvecklas och ta nästa steg, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.

 

Johanna Rytting Kaneryd kom till BK Häcken 2021 från FC Rosengård och har växt ut till att bli en bärande spelare i laget. Nu säljs hon vidare till Chelsea.

– Samtidigt som vi är glada för Johannas skull är det naturligtvis tråkigt att bli av med en så pass bra spelare. Hon har betytt väldigt mycket för oss men så är det i fotbollsvärlden. Sedan är det en väldigt fin människa som lämnar men jag hoppas att vi möts igen, säger Christian Lundström.

 

I år har hon stått för fyra mål och tre assist i OBOS Damallsvenskan och hon har spelat alla EM-matcher för Sverige, som tog sig hela vägen till semifinal.

– Hon visar att hon håller internationellt och att hon är på en väldigt hög nivå. Det är roligt när BK Häcken-spelare visar upp sig på den internationella scenen, säger Lundström.

 

Det senaste året har tre BK Häcken-spelare lämnat för toppklubbar i England: Stina Blackstenius gick till Arsenal, Filippa Angeldahl såldes till Manchester City och nu säljs alltså Johanna Rytting Kaneryd till Chelsea.

– Att spelare lämnar till toppklubbar i England visar att vi har spelare på en väldigt hög nivå. För spelare som lämnar oss för att ta nästa steg är det den här typen av klubbar som gäller. Vi är inte långt därefter. Det är den nivån som gäller – annars är det nog många som ser BK Häcken som en väldigt bra plats att vara på, säger Lundström.

 

Själv är hon tacksam över tiden i klubben.

– Det har varit en fantastisk tid här och jag vill tacka alla i BK Häcken. Klubben har haft en stor del i min utveckling. Och om det är någon klubb jag lämnar BK Häcken för så är det just för att det är en toppklubb i en toppliga som Chelsea, säger Johanna Rytting Kaneryd.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved