Dam
2022-03-23 15:00:00
Junttila Nelhage förlänger sitt kontrakt

BK Häckens mittbackstalang Elma Junttila Nelhage förlänger sitt kontrakt. 18-åringen förblir gulsvart över de kommande tre åren.

 

Elma Junttila Nelhage, som har Hisingsklubben IK Zenith som moderklubb, var i fjol utlånad till norska Kolbotn. Där tog hon en startplats i det lag som slutade på en sjätteplats i den norska högstaligan. Totalt blev det 14 framträdanden, varav 12 från start, i det norska laget.

Nu står det klart att Junttila Nelhage förlänger sitt kontrakt med BK Häcken över säsongen 2024.

– Det känns väldigt bra. Vi har väldigt bra förutsättningar här och det är svårt att hitta det någon annanstans i Skandinavien, så jag känner att det är en bra plats för mig att fortsätta utvecklas i. Vi har en väldigt bra trupp med bra spelare och jag känner att det här är en bra miljö för mig att ta steg i, säger Junttila Nelhage.

Sportchef Martin Ericsson om förlängningen:
 – Elma har haft en otrolig utveckling senaste året och har en spelstil som passar perfekt in på klubbens profil. Med bra speluppfattning och en fin vänsterfot, kombinerat med snabbhet, längd och styrka gör  det Elma till väldigt spännande spelare. Elma kommer med samma utvecklingskurva ha potentialen att nå landslaget inom en snar framtid.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved