Dam
2022-08-08 15:23:00
Landslagsstjärnorna tillbaka från EM – med returbiljetter till England

På måndagen gjorde Elin Rubensson och Jennifer Falk första träningen med BK Häcken sedan EM i England.

Och de är båda glada över att vara i gång igen.

– Jag har längtat efter att komma tillbaka. Det var ett högt tempo på träningen i dag, och inspirerat, säger Elin Rubensson.

 

Sverige hamnade i samma grupp som Nederländerna, Portugal och Schweiz i EM. Efter två segrar och en oavgjord så tog man sig vidare från gruppspelet i egenskap av gruppvinnare.

– Det var ett bra mästerskap, ett stort tryck och mycket folk på läktarna. Och ett stort stöd hemifrån. Sen är det klart att vi hade velat gå hela vägen men det får vi göra nästa år i stället, säger Rubensson.

 

I slutspelsrundan efter gruppspelet väntade en kvartsfinal mot Belgien där Sverige vann med 1–0 efterföljt av en semifinal mot England som Sverige förlorade.

– Det var fantastiskt att se allt folk på matcherna när man rullade in till arenan – och på matcherna också. Så häftigt med allt stöd, säger Jennifer Falk.

 

Men rundan tillbaka i Göteborg och på Gothia Park Academy blir kort. I veckan väntar de på att lösa en returbiljett till England då BK Häcken, på lördag, möter Everton på bortaplan i Liverpool.

– Jag tycker att det är en jätterolig match att få, för att se var vi står oss nu ute i Europa. Så en jättekul match, säger Elin Rubensson.

– Jag håller med, Vi får se hur vi står oss mot dem och det ska bli skönt att få ett riktigt bra motstånd, säger Jennifer Falk.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved