Livia Peng efter första träningen: "Det är ett utmärkt lag" - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-08-01 18:00:00
Livia Peng efter första träningen: "Det är ett utmärkt lag"

Sedan hon var sju år gammal har Livia Peng drömt om att bli utlandsproffs.
 I dag gjorde hon sin första träning med BK Häcken. 

– Jag vill vinna ligan och cupen med laget, säger hon.

 

Efter att ha varit med det schweiziska landslaget i EM är Livia Peng åter redo att spela klubblagsfotboll. Livia Pengs Schweiz spelade i samma EM-grupp som Sverige. Efter att ha öppnat med ett oavgjort resultat mot Portugal blev det därefter två förluster, mot Nederländerna och mot Sverige. Det räckte till en tredjeplats i gruppen, men inte till slutspelsavancemang.

– Det var min första erfarenhet från ett EM, så det var nytt för mig. Det var mycket folk och stora publikmatcher. Det var en väldigt bra upplevelse, säger Peng.

 

Livia Peng har, sedan hon var sju år gammal, drömt om att bli utlandsproffs. I dag gick hennes barndomsdröm i uppfyllelse när hon för första gången deltog i träning med BK Häcken.

– Jag är väldigt förväntansfull. Jag har sett flera matcher med laget, även när herrlaget har spelat. Jag ser verkligen framemot att spela.

 

Hon har dessutom, trots sin ringa ålder, tre säsonger som förstamålvakt i FC Zurich bakom sig. Där samlade hon på sig erfarenheter som hon hoppas kunna ta med sig till BK Häcken.

– Det sista året utvecklades till att bli en ledare, och jag hoppas kunna ta med mig det hit. Jag försöker alltid att motivera, antingen verbalt eller med kroppsspråk. Jag har alltid kul på planen och jag älskar det här. Det är det viktigaste med fotboll – att älska själva spelet, säger hon.

 

Målsättningen är högt ställd. Peng hoppas på att vinna såväl Damallsvenskan som cupen med laget.

– Vi har en väldigt bra mix av yngre och äldre spelare i laget. Jag tror och hoppas att de kommer att hjälpa mig en hel del. Det är ett utmärkt lag.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.