Lotta Ökvist ställs mot sin moderklubb - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-05-21 10:53:15
Lotta Ökvist ställs mot sin moderklubb

BK Häcken fortsätter jakten på förstaplatsen i OBOS Damallsvenskan och ställs imorgon mot Piteå IF på bortaplan. För Lotta Ökvist blir det ett speciellt möte mot sin moderklubb.

– Det är min favoritbortamatch och jag är supertaggad. Piteå IF är min moderklubb och det är alltid speciellt att komma hem och spela för familj och vänner, säger Lotta Ökvist.

 

Tabellsjuan Piteå IF har inlett årets säsong med fyra vinster, en oavgjord och fyra förluster och har kammat hem 13 poäng i OBOS Damallsvenskan. Senast åkte laget på en tung uddamålsförlust mot Vittsjö GIK och ställs under söndagen mot ett formstarkt BK Häcken. Bollklubben har tre raka segrar och tog senast en viktig trepoängare mot IFK Kalmar hemma på Bravida Arena. Ett av målen i segermatchen gjordes av Lotta Ökvist som ställs mot sin moderklubb nu på söndag.

 

Se en längre intervju med Lotta Ökvist i spelaren ovan.


Läget i truppen:

Rosa Kafaji är långtidsskadad. Loes Geurts är gravid. Aisha Masaka har skadat sitt höger knä, en meniskskada som tyvärr kräver operation. Pauline Hammarlund rehabtränar och jobbar på att minska smärtan i knät för att förhoppningsvis vara tillbaka snart. Filippa Curmark är förkyld och missar morgondagens match. 

 

Truppen:

Jennifer Falk, Jackie Burns, Anna Csiki, Luna Gevitz, Josefine Rybrink, Elma Junttila Nelhage, Molly Johansson, Lotta Ökvist, Julia Karlernäs, Marika Bergman Lundin, Mille Gejl Jensen, Johanna Rytting Kaneryd, Elin Rubensson, Andrine Hegerberg, Agla María Albertsdóttir, Dilja Zomers, Hanna Wijk och Stine Larsen.

 

Piteå IF – BK Häcken

Datum: Söndag 22 maj

Plats: LF Arena

Matchstart: 15.00

Matchens sänds på Viaplay


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.