Herr
2022-08-07 15:41:08
Lund vill tillbaka i vinnarspåret

Kristoffer Lund var avstängd i bortamötet mot Elfsborg.

Till matchen mot Helsingborg på Bravida Arena är han tillbaka i truppen.

– Jag hade hoppats att vi skulle ha vunnit matchen, säger han om 4–4-matchen mot Elfsborg.

 

Det blev 4–4 i en händelserik match i Borås mot Elfsborg. En match där Kristoffer Lund, efter att ha samlat på sig tre gula kort, var avstängd och således fick se från läktaren.

– Det är klart att det aldrig är bra att vara avstängd. Jag fick tre gula på tre matcher, det var inte bra. Matchen mot Elfsborg var en match vi ville vinna. Det är klart, att se den matchen där det blev 4–4, det var väldigt spännande. Men jag hade hoppats att vi skulle ha vunnit matchen, säger han.

 

Trots resultaten de två senaste matcherna, som bägge har slutat utan seger, ligger BK Häcken på en andraplats i en tabell som inte längre haltar.

– Vi fick en bra start på säsongen. Vi har kört på bra med många matcher där vi vinner eller har fått oavgjort, men vi förlorar inte. Ju längre vi kommer in i serien desto mer respekt får de andra lagen för BK Häcken, en klapp på axeln till oss för vi gör det bra. Men jag tycker att det är hundra procent förtjänt att vi ligger där vi gör. Vi har inte vunnit mycket efter sommaruppehållet så nu ligger vi på en andraplats men vi har bara en poäng upp till Djurgården, säger Lund.

 

På måndag spelar BK Häcken mot Helsingborg hemma och då handlar det om att komma ut på vinnarspåret igen. Men Helsingborg blir, enligt Kristoffer Lund, en tuff nöt att knäcka.

– Helsingborg är ett lag som inte skapar allt för mycket chanser men de ger inte heller bort allt för mycket chanser till motståndarna.  Så vi måste jobba hårt och när vi får chanserna att göra mål måste vi vara cyniska.

 

Senast BK Häcken mötte Helsingborg, borta på Olympia i våras, slutade matchen 1–1. Det efter att Helsingborg kvitterat genom en frispark i den sista minuten.

– När man har en ledning med ett mål i slutet, då måste man vara klok och inte ta en frispark. Man måste vara mer konsekvent. Men om vi spelar vårt spel som vi har gjort under resten av säsongen så tror jag att vi vinner, säger Kristoffer Lund.


Läget i truppen:

Bénie Traoré, Filip Trpcevski och Ali Youssef är långtidsskadade.

 

Trupp:

Peter Abrahamsson, Johan Brattberg, Kadir Hodzic, Tomas Totland, Kristoffer Lund, Johan Hammar, Franklin Tebo, Even Hovland, Simon Gustafson, Mikkel Rygaard, Romeo Amane, Samuel Gustafson, Lars Olden Larsen, Erik Friberg, Oscar Uddenäs, Blair Turgott, Alexander Jeremejeff och Ibrahim Sadiq.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved