Herr
2024-04-15 20:51:03
Mål i massor och tre poäng

Efter ett snöpligt poängtapp mot Djurgården senast var BK Häcken tillbaka i vinnarspåret i måndagens match mot Brommapojkarna. Slutresultatet skrevs till 4–3 och BK Häcken inkasserade därmed sin första trepoängare i Allsvenskan 2024.

BK Häcken fick bästa tänkbara start på matchen. Zeidane Inoussa, som gjorde sin första match från start i BK Häcken, ordnade fram en frispark från kanten. Julius Lindberg tog hand om den på bästa sätt och nådde Simon Gustafsons huvud. Lagkaptenens nick seglade in bakom Brommapojkarnas målvakt och drömstarten var ett faktum.

Gästerna spelade in sig i matchen omgående och Nikola Vasic var farlig i boxen när inspelen kom. Det var dock BK Häcken-bekantingen Daleho Irandust som kom att göra Brommapojkarnas första mål. Efter 16 minuter fick han bollen i straffområdet och placerade in den bakom Andreas Linde.

Nio minuter senare kom också tvåan för de rödsvarta. Nikola Vasic nickade fram bollen till Ludvig Fritzson, som mitt framför mål enkelt kunde nicka in ledningsmålet.

Gästernas ledning blev inte långvarig. Simon Gustafson kunde efter 35 minuter få fram till Amor Layouni som tog emot, siktade och fullständigt bombade in kvitteringen från långt håll. Ett vackert fotbollsmål och ställningen var åter lika. 2–2 höll sig halvleken ut.

Andra halvlek blev inte riktigt lika målrik som den första – men nästan. Tolv minuter in nickade Amor Layouni ner bollen till Zeidane Inoussa som fick en halvträff på bollen, men det räckte och bollen slank in bakom Lucas Bergström i bortalagets mål. Ledningen höll i tre minuter innan bortalaget hade gjort 3-3 genom Kaare Barslund.

Men BK Häcken fick sista ordet i dag och det var Julius Lindberg, i den ovana högerbackspositionen, som avgjorde. Mikkel Rygaard lyckades få fram bollen till en offensiv Lindberg som snyggt stänkte in det avgörande 4–3-målet.

– Det var kul och skönt att göra ett så viktigt mål, säger Julius Lindberg och kommenterar matchen:

– Vi tar med oss att vi gör mycket mål, skapar en hel del och jag tycker att vi har väldigt bra kontroll på matchen när vi inte slavar med bollen. Det tar vi med oss (in i matchen mot Hammarby).

Hör Julius Lindberg i en intervju i spelaren ovan.

Redan på söndag är det hemmamatch igen när Hammarby gästar Bravida Arena. Köp din biljett nu.