Dam
2024-04-13 19:26:43
Matchhjälte på födelsedagen – Felicia Schröder avgjorde i premiären

Felicia Schröder stod för ett hattrick på sin födelsedag när BK Häcken vände och vann mot IFK Norrköping i premiären av OBOS Damallsvenskan.

– Det kanske inte var vår bästa prestation men vi fick med oss tre poäng, säger Felicia Schröder.

 

Det var BK Häcken som tog tag i stafettpinnen i början av matchen. Och det gav tidigt resultat på tavlan när Schröder löpte sig fri och kunde placera in dagens första mål. Men IFK Norrköping kvitterade, strax innan halvtidsvilan, till 1–1.

– Vi var lite trötta i början, huvudet var inte riktigt med. Men jag tycker att ju mer vi kom in i matchen, desto mer utvecklar vi oss.

 

I den andra rivstartade BK Häcken och Felicia Schröder kunde göra sitt andra mål för dagen.Men återigen kunde IFK Norrköping kvittera. Därefter fick bortalaget in ytterligare ett mål och tog därmed en ledning som såg ut att hålla sig till slutsignal.

– Vi var bättre än första halvlek. Men Norrköping gör det bra som får in bollarna i målet. Jag tycker att vi kommer tillbaka starkare efter att de gör mål och det lönar sig i dag, säger Felicia Schröder.

För BK Häcken reste sig på övertid genom Clarissa Larisey som kvitterade i den 94:e matchminuten – och i den sista övertidsminuten kunde Felicia Schröder fullgöra sitt hattrick och säkra en gulsvart seger i premiären.

– Riktigt skönt, jag frågade domaren innan hur många minuter det var kvar och så satte vi det målet, säger Felicia Schröder.

 

Härnäst ställs BK Häcken mot Linköpings FC på bortaplan. Matchen spelas på måndag, den 22 april.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved