Molly Johansson: "Gäller att spela snabbt" - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-09-23 16:00:00
Molly Johansson: "Gäller att spela snabbt"

På lördag ställs BK Häcken mot Brommapojkarna i OBOS Damallsvenskan. Ett lag som har fyra raka matcher utan förlust med sig till Göteborg.

– Det gäller att spela snabbt och våga hota framåt så tror jag att det kan bli bra, säger Molly Johansson.

 

BK Häcken tampas i toppen av OBOS Damallsvenskan. Där befinner man sig just nu fyra poäng från den tredjeplats som är den sista platsen att ge en kvalplats till UEFA Women’s Champions League, nästa år. På negativ kvalplats ligger Brommapojkarna, laget som gästar Bravida Arena på lördag.

– Vi kommer säkert ha mycket boll. Det gäller att spela snabbt och våga hota framåt så tror jag att det kan bli bra, säger Molly Johansson.

 

Brommapojkarna har flera starka resultat med sig in till matchen mot BK Häcken på Bravida Arena. Man har fyra matcher utan förlust, tre oavgjorda mot AIK, Djurgården och Piteå och en 3–0-seger i kvalet till Svenska Cupen mot Bollstanäs.

– De ligger ganska lågt, men ibland kan de pressa lite så. Men vi tror att vi kommer att ha mycket boll så det gäller att ha mycket rörelse och mycket passningsspel, säger Johansson.

 

En match mot ett lag som lägger sig lågt innebär emellertid större ytor framåt – något Molly Johansson ser framemot att få.

– Det är kul. Man får komma med mycket i offensiven, vilket jag gillar. Jag hoppas komma mycket på överlapp och slå bra inlägg, säger hon.

 

Senast spelade matchen för BK Häcken var så sent som i onsdags kväll, då man mötte Paris Saint-Germain i Paris. En flygresa och två och en halv dag senare väntar alltså Brommapojkarna.

– Det är alltid speciellt, man får inte så mycket vila och så. Men det är kul att spela matcher. Vi är taggade i hela laget.

 

Läget i truppen:

Loes Geurts är gravid. Lisa Löwing är höftskadad. Anna Anvegård är inte tillgänglig till match till följd av en lättare fotskada.

 

Truppen:

Jennifer Falk, Livia Peng, Josefine Rybrink, Emily Madril, Elma Junttila Nelhage, Aivi Luik, Hanna Wijk, Molly Johansson, Filippa Curmark, Andrine Hegerberg, Elin Rubensson, Marika Bergman Lundin, Anna Csiki, Mille Gejl Jensen, Dora Zeller, Aisha Masaka, Stine Larsen, Rosa Kafaji och Pauline Hammarlund.

 

BK Häcken – Brommapojkarna

Datum: Lördag 24 september.

Plats: Bravida Arena.

Matchstart: 15.00.
Köp din biljett till matchen HÄR.

 

Matchen visas på Viasat och Viaplay.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.