Herr
2023-09-17 21:52:15
Momodou Sonko efter vändningen: ”Vi utförde jobbet vi behövde göra”

BK Häcken låg under med 2–1 efter att Halmstad gjort två snabba mål i början av den andra halvleken. Men då klev Momodou Sonko fram och kvitterade – innan Even Hovland satte segermålet på övertid.

– Det är en känsla som inte riktigt går att beskriva, säger Momodou Sonko.

 

BK Häcken gick in i halvtidsvilan med en 1–0-ledning, men tidigt i den andra halvleken fick bortalaget Halmstads BK in två bollar. I jakten på en kvittering var det Momodou Sonko som fick in den.

– Jag visste att jag bara skulle gå rakt på mål, och det är otroligt skönt att äntligen få göra mål i allsvenskan igen. Det ger mig motivation att fortsätta fajtas om en startplats, göra fler mål och fler poäng, säger han och fortsätter:

– Jag tror att vi höll oss mycket till vår spelidé och vi utförde jobbet vi behövde göra på planen. Vi fortsatte att skapa många chanser och fick in kontringar och bollinnehav på deras planhalva vilket resulterade i två mål i den andra halvleken, säger Sonko.

 

Matchens enda målskytt i den första halvleken, Mikkel Rygaard, uttrycker lättad över den sena vändningen.

– Just nu är känslan bra. Vi var så klart inte helt nöjda över vår andra halvlek, men så här efter matchen var det otroligt viktigt att vi vinner matchen och fortfarande är med i den allsvenska toppstriden.

En vändning han anser gjordes möjlig av lagets skickliga spelare.

– Vi tror att vi kan göra mål hela tiden. Vi har otroligt bra spelare som är skickliga och kan göra mål när som helst – men att det ska vara i slutet varje gång, jag vet inte varför det har blivit vår grej. Klart att det är skönt att göra mål i slutet när man får med sig publiken. Det känns extra skönt att göra mål så sent i matchen. Men vi måste kunna stänga matchen tidigare, säger Mikkel Rygaard.

 

 

 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved