Dam
2023-07-11 10:00:00
Monica Jusu Bah är klar för BK Häcken

20-åriga Monica Jusu Bah skriver på för BK Häcken. Hon ansluter på ett treårskontrakt och kommer senast från spel i Umeå IK.

– Hon har verkligen speciella egenskaper som gör att hon direkt går in och konkurrerar om en plats, säger BK Häckens fotbollsansvarig för dam elit, Christian Lundström.

 

BK Häcken tar in Monica Jusu Bah som ansluter från Umeå IK där hon spelat sedan 2020.

– Vi har varit länge varit intresserad av Monica och att hon nu är klar för oss är otroligt kul. Hon är en spelare som jag verkligen tror passar in i BK Häckens sätt att spela fotboll och som person i spelartruppen. Det är ytterligare en av de unga framtidsspelarna som vi tror på, säger Christian Lundström.

 

Den 20-åriga yttern kom i år tillbaka från en korsbandsskada som höll henne borta från spel under fjolåret. I år han Jusu Bah stått för åtta mål på tolv matcher i Elitettan.

– Det har varit dialoger hit och dit. Jag fick direkt en bra känsla och så spelar de också en attraktiv fotboll och har en bra träningsmiljö, jag fick bara en bra känsla, säger hon.

Själv är hon förväntansfull över flytten och har höga förväntningar på sin tid i klubben.

– Jag vill utvecklas så mycket som möjligt och kunna bidra till laget och gruppen. Jag vill få vara med i guldkampen och komma in i gruppen, få lära känna alla och njuta av tiden, säger Jusu Bah.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved