Dam
2024-03-27 22:20:00
Filippa Curmark: "Vi måste gå för seger och göra mål"

I morgon, klockan 21.00, spelas den returmötet mot franska Paris Saint-Germain i Champions League.

– Det viktigaste blir att vi sätter vårt försvarsspel och gör en bra offensiv prestation i morgon, säger Filippa Curmark.


BK Häcken har återvänt till staden där gruppspelet i Champions League inleddes. I november blev det en gulsvart 2–1-seger mot Paris FC. Tidigare i dag anlände Bollklubben till den franska huvudstaden och om drygt ett dygn ska kvartsfinalen avgöras på Parc de Princes i Paris.

– Nu har vi spelat mot Paris en gång och fått känna på deras spelsätt, denna veckan har vi skruvat ned detaljerna för att på bästa sätt utnyttja deras brister.

Filippa Curmark fortsätter:

– Vi måste gå för seger och vi måste göra mål, det är framförallt det som vi tränat på denna veckan, vi vet om att vi behöver göra mål för att avancera.


Förra veckan blev det en 2–1-förlust mot Paris Saint-Germain. I helgen blev det en 7–2-seger mot Kristianstads DFF, en seger som innebär ett ökat självförtroende.

– Självförtroendet ökar när vi gör mycket mål framåt och är ett bra betyg att vi kan göra mycket mål framåt. I morgon kommer det dock krävas ännu mer framåt för att vi ska göra mål, men det motiverar oss bara, säger Filippa Curmark.


Se hela inslaget med lagkapten Filippa Curmark i spelaren ovan.


Paris Saint-Germain – BK Häcken

Datum: Torsdag 28 mars.

Matchstart: 21.00.

Plats: Parc de Princes.


BK Häckens matcher i Europaspelet presenteras i samarbete med våra partners: Exe Måleri, BRA, Kopparberg, Brion, Västia Parkering och Gevab Group.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved