Herr
2023-05-21 19:29:10
Oavgjort i det allsvenska toppmötet: "Vi är farliga"

BK Häcken tog ledningen två gånger om – men fick bägge gångerna se motståndarlaget kvittera. Den andra gången till slutresultatet, 2–2.

– Vi är farliga när vi väl spelar igenom och spelar rakt, säger Oscar Uddenäs.

 

Det dröjde bara fem minuter in i den andra halvleken till dess att Even Hovland nickade in dagens första ledningsmål. Det var den andra hörnnicken för dagen av mittbacken, bägge från en identisk position. Men Malmö FF kvitterade snart därefter. I den 76:e matchminuten var Bénie Traore framme och kunde sätta ytterligare ett gulsvart ledningsmål i nät, men snart därefter kvitterade Malmö FF igen.

– Självklart önskar man att få med sig tre poäng, vad det än är för match. Men 2–2 ska vi inte vara sura för. De ägde mycket boll och det var ett bra lag. 2–2 är ett rimligt resultat, säger Momodou Sonko.

Under slutsekunderna fick Oscar Uddenäs en boll ute på sin högra kant. Han drog in den mot en framrusande Ola Kamara som nickade bollen strax utanför stolpen – och ytterligare ett ledningsmål uteblev.

– I slutet av matchen får jag en djupledsboll. Bollen studsar upp och jag tänker att nu smattrar jag in den bara och hoppas att någon får dit huvudet. Ola (Kamara) kastar sig fram och det är nära att den går in. Jag tror att den tar på hans hand till och med, säger Uddenäs.

 

Momodou Sonko, som tidigare i år gjort succé i Svenska Cupen och som i den senaste allsvenska matchen fick göra sitt första allsvenska mål, fick i dag göra allsvensk startdebut.

– Det är otroligt skönt att få förtroendet i en sådan här match. Speciellt i ett toppmöte som när vi spelar mot Malmö. Det var tufft i början, vi låg väldigt lågt och det var en lång väg till deras mål men jag kom in i det mer och mer och hittade en del bra passningar och kom till ett bra läge, säger han.

 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved