Oavgjort mot Hammarby efter självmål i sista minuten - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-09-17 18:32:54
Oavgjort mot Hammarby efter självmål i sista minuten

Hammarby tog tidigt ledningen i matchen och såg länge ut att gå mot segern. Men i sista minuten av ordinarie tid kvitterade BK Häcken, genom ett självmål, till slutresultatet 1–1.

– Ni kan alla se vad målet innebär för oss, säger Franklin Tebo.

 

Matchen började i ett rykande tempo. BK Häcken hotade offensivt med inspel från kanterna och man satte en hög press. Men det var Hammarby som fick in matchens första mål genom Gustav Ludwigson. BK Häcken fortsatte att ligga på och hade två skott i ribban under den första halvleken – men laget gick mållöst av planen till halvtidsvilan.

– Jag tycker att vi dominerade matchen. Vi hade flera goda chanser och spelade bra, men det var inte nog. Vi kände att vi kunde göra det bättre, säger Franklin Tebo.

 

I den andra halvleken fortsatte BK Häcken att trycka på för mål – allt medan Hammarby backade hem och satsade på omställningar.

– Vi var bra men vi hade lite otur. VI fick inte riktigt till det, säger Tebo.

 

I slutskedet av matchen slog Kristoffer Lund, som byttes in i halvtid för Valgeir Lunddal, in ett inlägg mot mål som Blair Turgott nådde först på. Bollen studsade mot mål och styrdes, av hammarbyförsvaret, in bakom Hammarbys målvakt, Davor Blazevic.

– Det var väldigt viktigt för oss. Ni kan alla se vad målet innebär för oss. Vi firade eftersom vi hade letat länge efter det. Sedan den tionde matchminuten hade vi försökt att hitta någon trigger till att göra mål. Men vi fick till det i slutet. Vi är så glada över att vi fick in det målet och vi är så tacksamma, säger Franklin Tebo.

 

Det här var Franklin Tebos första start i Allsvenskan.

– I början var jag normalt nervös. Men det är vad det är. Jag behövde spela 90 minuter och jag behövde göra det jag gör bäst – och det här är vad jag gör bäst. Men jag kom in i det, gav mitt bästa och jag är stolt över mig själv.


Poängen håller Hammarby på fem poängs avstånd i tabellen samtidigt som BK Häcken ligger två poäng före tvåan, Djurgården, med en match mer spelad.
– Det känns bra och jag är lyckIig. Vi får med oss en poäng och vi behöver vara glada över det. Det är inte vad vi ville ha men det är någonting, säger Tebo.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.