Herr
2024-03-27 15:46:38
Paco Johansen inför premiären: ”Attraktiv och positiv anfallsfotboll”

På söndag drar säsongen i gång på riktigt när BK Häcken spelar allsvensk premiärmatch på Bravida Arena mot Mjällby AIF.

– BK Häcken och Häckenfotbollen består alltid, säger Paco Johansen.

 

Nu står påsken för dörren och med det även den allsvenska premiären. BK Häckens herrar premiärspelar mot Mjällby AIF på söndag.

– På de fyra senaste matcherna har vi blivit bättre match för match och inte minst blivit mer av oss själva. Det har varit Häcken-fotboll mer och mer, vi har gjort fler och fler mål och skapat fler chanser. Det är den utvecklingen vi måste jobba med och som ska fortsätta när säsongen startar, säger BK Häckens huvudtränare, Paco Johansen.

I genrepet den föregående helgen spelade BK Häcken mot danska Næstved där Bollklubben knep en 5–1-seger.

– Det var viktigt att avsluta försäsongen med en seger. Att känna att det var en ny match med där vi tar steg och att vi gör mål, skapar mycket chanser. Sen var det så klart flera saker i matchen vi måste förbättra. Men det gav oss många svar och en fin bild av var vi står just nu, säger Paco Johansen.

                                 

Paco Johansen har nu basat över herrlaget i tre månader, och har med det hunnit skapa sig en uppfattning över spelartruppen som han förfogar över.

– Spelargruppen vill jag beskriva som väldigt ambitiösa, väldigt glada i att spela fotboll och den typen av anfallsfotboll som vi gillar. Det är många som har stora mål för sig själva och som tränar väldigt bra. Det är en ambitiös och fotbollsglad grupp som gläder sig till att sparka i gång säsongen, säger huvudtränaren och fortsätter:

– Vår huvuduppgift är att alltid skapa en attraktiv och positiv anfallsfotboll och det börjar att ta form nu. Det är både med de som varit med förr och de som är nya.


Köp din biljett till premiären.

 

BK Häcken – Mjällby AIF

Datum: Söndag 31 mars.

Matchstart: Klockan 16.30.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved