Herr
2024-10-23 17:50:49
Peter Abrahamsson: ”Klubben betyder mycket för mig”

I helgen vann BK Häcken på bortaplan mot IF Elfsborg med 3–1. Matchen i Borås var Peter Abrahamssons 350:e framträdande i gulsvart.
  – Det är en ynnest att ha fått chansen att vara här så länge, säger Peter Abrahamsson.


På söndag ställs herrlaget mot Halmstads BK på Bravida Arena, säkra din plats på läktaren redan i dag.

 

Målvakten storspelade i Borås i lördags och gjorde ett par riktigt vassa räddningar i den andra halvleken. Men framför allt var matchen Peter Abrahamssons 350:e i Bollklubben.
  – Det känns bra såklart. Det är en ynnest att ha fått chansen att vara här så länge och det är ett kvitto på att jag har kunnat prestera på en bra nivå länge, säger Peter Abrahamsson.

 

Han anlände inför säsongen 2014, då han lämnade fastlandet och Örgryte IS för Hisingen och BK Häcken.
  – Klubben betyder mycket för mig. Jag och min familj har alltid känt oss hemma här på Hisingen. Det är allt folk och alla supportrar runt klubben som har fått mig att stanna här så pass länge, säger Peter Abrahamsson.

 

Under sin tid i BK Häcken har det blivit ett SM-guld och tre Svenska cupen-guld för Peter Abrahamsson. Han blir därmed den enda spelaren som har varit med och bärgat alla titlar som herrlaget har tagit. Utöver bucklorna har han även vunnit Guldkängan, priset som BK Häckens bästa spelare, tre gånger.
  – Klubben har växt mycket under min tid här. Det har både växt supportermässigt, men den har även växt sett till kvaliteten på spelare och ledare, säger Peter Abrahamsson.

 

Abrahamsson har vuxit fram till en sann publikfavorit under sin tid på Hisingen. Bland annat brukar han leda supportrarna i segersång efter varje vinst.
  – Det är klart att det kul att vara omtyckt, det tillhör väl allas natur. Jag gillar att fira segrarna tillsammans med supportrarna, och det ger en känsla av att vi gör det tillsammans, säger Peter Abrahamsson.

 

BK Häcken – Halmstads BK

Datum: Söndagen 27 oktober.

Matchstart: Klockan 16.30.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved