Herr
2023-09-27 21:46:12
BK Häcken klara för gruppspel i Svenska Cupen "Känns otroligt skönt"

Det blev publikfest på Jonsereds IP när BK Häcken tog sig vidare till vårens gruppspel i Svenska Cupen.

– Det kändes skönt att vinna mot Jonsered i dag, säger Pontus Dahbo.


Strålkastarna tändes när 1 824 personer tog sig till Jonsereds IP under onsdagseftermiddagen när den andra omgången av Svenska Cupen sparkades igång. Det var ett BK Häcken som tidigt i matchen tog kontroll över matchbilden och det dröjde inte länge innan Pontus Dahbo placerade in 1–0-ledningen redan i den 19:e minuten som assisterades av Tomas Totland, ett resultat som stod sig till halvtid.

– Vi har flera bra målchanser i den första halvleken men förvaltar inte målchanserna tillräckligt bra, säger Pontus Dahbo.


Det var ett kontringsfarligt Jonsered som klev ut i den andra halvleken och det dröjde inte länge innan Jonsereds Linus Carestam kvitterade för hemmalaget i den 52:e minuten.

BK Häcken fortsatte att dominera matchbilden men bollen ville inte studsa Bollklubbens väg – som radar upp målchans efter målchans.

– Det blir onödigt jämnt när vi inte sätter våra målchanser och en frustration växer fram när bollen inte vill studsa in, säger Pontus Dahbo.

Med drygt 20 minuter kvar av den första halvleken bestämmer sig Martin Foyston för att byta in Momodou Sonko och Edward Chilufya och det dröjer inte många minuter innan Momodou Sonko prickade in 2–1-ledningen till BK Häcken.

Jakten på ännu fler mål fortsätter och på tillägg gör Pontus Dahbo 3–1-målet i den 92:e minuten efter assist av Momodou Sonko för att Edward Chilufya tre minuter senare skulle stänga matchen med sitt 4–1-mål i den 95:e minuten efter ytterligare en assist av vänsterbacken Tomas Totland.

– Det var otroligt skönt att få göra mål och bli matchens spelare, säger Pontus Dahbo.


Pontus Dahbo fick fira två mål mot Jonsered där hans pappa är assisterande tränare – men Pontus Dahbo tycker Jonsered ska vara nöjda med deras prestation.

– Jag tror att farsan är nöjd trots dagens resultat – men jag kommer såklart skoja lite med honom när jag kommer hem, säger matchens spelare.


Se hela inslaget och intervjun i spelaren ovan.


Köp din biljett till söndagens match mot AIK

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved