Herr
2023-11-04 17:00:00
Pontus Dahbo: "Malmö är ett väldigt bra lag som är hungriga på att vinna – något vi också är"

I morgon, klockan 15.00, kliver BK Häcken ut i den sista hemmamatchen i Allsvenskan för i år när Malmö FF gästar Bravida Arena och Hisingen. Utöver ett spännande toppmöte kan även ett nytt Allsvenskt rekord tangeras av BK Häcken som vid seger står som rekordhållare i flest hemmasegrar under en Allsvensk säsong.

– Vi tänker fortsätta vår fina form och vinna på hemmaplan i Allsvenskan, säger Pontus Dahbo.


Det blir på förhand ett spännande toppmöte i den 29:e omgången när Malmö FF gästar ett utsålt Bravida Arena. Sommarens toppmöte slutade i en målrik match som slutade i ett 2–2 resultat när BK Häcken gästade Malmö.

– Malmö är ett väldigt bra lag som är hungriga på att vinna – något som vi också är, säger mittfältaren.

Söndagens förlust mot Mjällby innebär att BK Häcken är uträknade ur den Allsvenska guldstriden, men på i morgon kan Bollklubben tangerar ett nytt rekord i Allsvenskan, laget med flest hemmasegrar under en säsong, ett rekord som Pontus Dahbo hoppas ska bli verklighet.

– Vi känner oss bekväma på Bravida Arena, det har gått väldigt bra på vår hemmaplan i år där stödet från läktarna spelat stor roll, man känner sig som hemma, säger Pontus Dahbo.


I morgondagens trupp saknas Allsvenskans bäste poängspelare Mikkel Rygaard och Romeo Amane, på grund av disciplinära skäl och Simon Gustafson missar morgondagens match pågrund av skada. En av spelarna som kan ta en plats i startelvan är den unge Pontus Dahbo.

– Det kommer bli en rolig och spännande match, det är ett Malmö FF som spelar om en förstaplats – medans vi spelar om en tredjeplats och ett nytt kvalspel ute i Europa nästa år, säger 18-åringen.

Pontus Dahbo fortsätter:

– Vår ambition just nu är att nå en tredjeplats – för att nå ett nytt Europa-kvalspel även nästa år.


Se hela inslaget och intervjun med Pontus Dahbo i spelaren ovan.


BK Häcken – Malmö FF

Datum: Söndag 5 november.

Plats: Bravida Arena.

Matchstart: 15.00.

 

Morgondagens match är slutsåld – säkra din biljett till Molde i dag.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved